Cuisine Culinaire Rijnmond
Passie voor koken

Limoen-crème met framboos en pistache

Nog geen beoordeling
Limoen-crème met framboos en pistache
Recept afdrukken
GangDessert
KeukenMediterraan
Trefwoord2025, maart
Porties12
AuteurMenucommissie CCR

Equipment

  • ramequins (150 ml)

Ingrediënten

Limoen crème

  • 1200 ml slagroom
  • 240 g suiker
  • 12 st bio limoenen voor 300 ml sap en rasp

Garnering

  • 36 st frambozen
  • 250 g pistachenoot gepeld rauw
  • 15 g verse munt
  • 25 g honing
  • poedersuiker

Instructies

Bereiding:

  • Zet 12 ramequins (150 ml) in de koeling.

Limoen-crème

  • Rasp de schil van 6 limoenen. Pers de 12 limoenen uit. Breng de room met de suiker in een kleine pan langzaam aan de kook. Laat de suiker oplossen en laat het ca. 2-3 min zacht koken. Haal de pan van de warmtebron en roer limoensap erdoor. Voeg de limoen-zeste toe. Laat even iets afkoelen en giet de limoen-crème dan in de dessert glaasjes Zet deze min. 3 uren in de koelkast om op te stijven.

Garnering

  • Rooster al omschuddend, in een droge pan, op halfhoog vuur, de pistachenootjes tot ze licht gekleurd zijn. Spreid de geroosterde nootjes om af te koelen uit op dik keukenpapier. Hak als de noten klein, als ze zijn afgekoeld. Scheur 12 muntblaadjes van de munt takjes.

Serveren:

  • Plaats het bakje limoen-crème op een bijpassend bordje. Leg uit het midden op de limoen-crème 3 frambozen tegen elkaar aan, steek tussen de frambozen een munt blaadje. Strooi gehakte pistache over de crème. Sprenkel enkele druppels honing over het glaasje limoen-crème. Strooi een beetje poedersuiker over het dessert.

Notities

WIJNSUGGESTIE
Giovanni Almondo Fosso della Rosa, Piemonte-Italië