Cuisine Culinair Rijnmond

Cuisine Culinair Rijnmond

PASSIE VOOR KOKEN

Menu
  • Home
  • Maand menu’s
  • Bestellijst/barbon
  • Kook agenda
  • Zoeken
Menu

Klassieke tiramisu, met limoncello- room en framboos

Geplaatst op door beheerder

Klassieke tiramisu, met limoncello- room en framboos

Nog geen beoordeling
Klassieke tiramisu, met limoncello- room en framboos
Recept afdrukken
GangDessert
KeukenItaliaans
Trefwoord2025, augustus
Voorbereidingstijd30 minuten minuten
Bereidingstijd1 minuut minuut
Servings12
AuthorMenucommissie CCR

Ingrediënten

Tiramisu

  • 500 g mascarpone
  • 110 g suiker
  • 60 ml marsala
  • 4 st eieren
  • 250 ml espresso
  • 2 pakken lange vingers 350 g totaal
  • cacaopoeder

Limoncello-room

  • 4 st eieren
  • 2 st grote biologische citroenen
  • 120 g fijne kristalsuiker
  • 4 blaadjes gelatine
  • 120 ml limoncello
  • 250 ml slagroom
  • 36 st framboosjes

Instructies

Bereiding:

  • Zet 12 rechthoekige borden en 12 kleine glaasjes klaar.

Tiramisu

  • Splits de eieren in 4 dooiers en 3 eiwitten. Klop in de mengkom de eidooiers samen met 50 g suiker in 5 min. tot een romig mengsel. Voeg de mascarpone toe en klop het tot een glad mengsel. Zet apart. Klop in een andere mengkom de 3 eiwitten stijf. Voeg daarna eetlepel voor eetlepel 60 g suiker toe. Wacht tussen elke eetlepel suiker 30 tellen, zodat de suiker goed is opgenomen in het eiwit. Spatel het eiwit door het mascarponemengsel tot een gladde crème probeer het zo luchtig mogelijk te houden. Roer de marsala door de espresso en schenk het mengsel in een lage schaal. Doop de lange vingers 1 voor 1 kort in het mengsel. Haal ze uit de schaal en begin met het opbouwen van de tiramisu. Bedek de bodem van de ovenschaal met een rijtje lange vingers. Strijk de helft van het mascarpone mengsel er over, mooi egaal en glad. En bedek met een rijtje lange vingers. Bestrijk met de overige helft van het mascarpone mengsel. Zet zo snel mogelijk in de koelkast, zodat hij goed stevig wordt. NB Bestrooi voor het serveren royaal met cacaopoeder.

Limoncello-room

  • Splits de eieren. Rasp de citroenen, zet de rasp apart en pers de citroenen uit. Week de gelatine in koud water. Klop de eidooiers met de helft van de suiker en citroenschil tot het mengsel schuimig is. Verwarm het citroensap. Knijp de gelatine uit en voeg toe aan het warme citroensap. Laat oplossen en het mengsel afkoelen. Mix het dan kort door het eidooiermengsel. Samen met de limoncello. Klop de eiwitten stijf met de andere helft van de suiker in een schone vetvrije kom en garde. Mix daarna in een andere kom de slagroom stijf. Spatel eerst de slagroom door het citroen-limoncello mengsel en als laatste de opgeklopte eiwitten. Verdeel over de 12 glaasjes en laat zo lang mogelijk in de koelkast opstijven.

Serveren:

  • Verdeel de tiramisu in 12 stukken en leg links op het bord. Zet het glaasje met limoncello-room rechts op het bord en garneer met drie framboosjes.

Notities

WIJNSUGGESTIE
Luigi Einaudi Moscato d’Asti, Piemonte-Italië

Maand Menu

Kook Agenda

10 nov Brigade 14
10 nov Brigade 3
11 nov Brigade 10
11 nov Brigade 8
12 nov Brigade 2
13 nov Brigade 7
14 nov Brigade 16

De vereniging

  • Organisatie
  • Kledingvoorschrift
  • Instructies
  • Chefs examen
(c) 2025 Cuisine Culinaire Rijnmond

Waardeer dit recept

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required