Cuisine Culinair Rijnmond

Cuisine Culinair Rijnmond

PASSIE VOOR KOKEN

Menu
  • Home
  • Maand menu’s
  • Bestellijst/barbon
  • Kook agenda
  • Zoeken
Menu

Mossel-bladerdeeghapje en gevulde tomaat met krab

Geplaatst op door beheerder

Mossel-bladerdeeghapje en gevulde tomaat met krab

Nog geen beoordeling
Mossel-bladerdeeghapje en gevulde tomaat met krab
Recept afdrukken
GangVoorgerecht
KeukenMediterraan
Trefwoord2025, oktober
Servings12
AuthorMenucommissie CCR

Ingrediënten

Bladerdeeghapje

  • 6 plakken roomboter bladerdeeg 12x 12 vriezer
  • 2 st sjalot
  • 2 st knoflookteentjes
  • 15 g boter
  • 150 g mosselvlees gekookt
  • 15 g platte peterselie voor 1½ el
  • 3 el slagroom
  • 15 g belegen Goudse kaas geraspt

Mayonaise

  • 1 st ei op kamertemperatuur
  • 1½ tl Dijon mosterd
  • 2 tl witte wijnazijn
  • 300 ml zonnebloemolie

Gevulde tomaatjes met krab

  • 12 st kleine tomaten bijvoorbeeld tasty tom, Ø 5 cm
  • 250 g krab uit blik
  • 3 el slagroom
  • 1½ el mayonaise zie hierboven de zelfgemaakte
  • 1 el tomatenketchup
  • ½ tl paprikapoeder gerookt
  • 25 g bieslook voor 1½ el plus garnering
  • selderijzout, peper, paprikapoeder, bakpapier

Instructies

Bereiding:

  • Zet 12 langwerpige borden klaar. Verwarm de oven voor op 200 °C (bladerdeeghapje).

Bladerdeeghapje

  • Pel de sjalotten en de knoflookteentjes en snipper deze fijn. Verhit de boter in een steelpan en bak de gesnipperde ui en knoflook op middelmatig vuur in ca. 3 min. glazig. Neem de pan van het vuur. Snijd de mosselen in stukjes en roer die door het sjalot mengsel Snipper de peterselie (1½ el) en roer door het mossel-sjalotmengsel. Breng op smaak met zout en peper.
  • Snijd de plakjes bladerdeeg diagonaal door de midden. Schep het mosselmengsel op de deegplakjes en vouw het deeg diagonaal over de vulling, zodat er weer een driehoekje ontstaat. Druk de deegranden aan. Leg de deegflapjes op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrijk de bovenkant met de lobbig geklopte room en strooi af met de geraspte kaas. Bak de deeghapjes in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin en gaar.

Mayonaise

  • Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn, om te voorkomen dat de mayonaise gaat schiften. Doe het ei, de mosterd, azijn een snuf zout en peper in een hoge maatbeker waar de staafmixer net in past. Giet daar voorzichtig alle zonnebloemolie op. Doe de staafmixer, terwijl deze nog uit staat, in de maatbeker helemaal tot op de bodem. Zet de staafmixer aan en beweeg deze heel langzaam naar boven in ca. ½ à 1 min. Eenmaal boven is de mayonaise klaar. Zet apart voor tomaatjes en opmaak borden

Gevulde tomaatjes met krab

  • Snipper de bieslook en zet wat apart voor de garnering. Was de tomaatjes en snijd er een kapje af. Hol de tomaatjes met een meloenbolletjeslepel uit. Laat de tomaatjes omgekeerd uitlekken. Laat de krab zo nodig uitlekken en snijd fijn. Meng de lobbig geklopte room met de mayonaise, de tomatenketchup, paprikapoeder en de gesnipperde bieslook. Schep de uitgelekte krab door het mengsel en breng op smaak met (selderij)zout en peper. Vul de uitgeholde tomaatjes met het krabmengsel.

Serveren:

  • Zet links op het bordje het bladerdeeghapje en rechts de gevulde tomaat. Maak verbinding met wat fijngesnipperde bieslook, mayonaise en paprikapoeder.

Notities

WIJNSUGGESTIE
Ellie Sauvignon Gris, Côtes de Gascogne-Frankrijk

Maand Menu

Kook Agenda

10 nov Brigade 14
10 nov Brigade 3
11 nov Brigade 10
11 nov Brigade 8
12 nov Brigade 2
13 nov Brigade 7
14 nov Brigade 16

De vereniging

  • Organisatie
  • Kledingvoorschrift
  • Instructies
  • Chefs examen
(c) 2025 Cuisine Culinaire Rijnmond

Waardeer dit recept

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required