Cuisine Culinair Rijnmond

Cuisine Culinair Rijnmond

PASSIE VOOR KOKEN

Menu
  • Home
  • Maand menu’s
  • Bestellijst/barbon
  • Kook agenda
  • Zoeken
Menu

Garnalen Sambuca en aardappelfrittata met balsamico en ui

Geplaatst op door beheerder

Garnalen Sambuca en aardappelfrittata met balsamico en ui

Nog geen beoordeling
Garnalen Sambuca en aardappelfrittata met balsamico en ui
Recept afdrukken
GangVoorgerecht
KeukenItaliaans
Trefwoord2025, november
Servings12
AuthorMenucommissie CCR

Ingrediënten

Garnalen

  • 36 st rauwe tijgergarnalen diepvries en gepeld
  • 15 g koriander
  • 2 tn knoflook
  • 1 el honing
  • 1 el ketchup
  • 1 tl sambal oelek
  • 3 el Sambuca anijslikeur
  • 2 st limoen

Salade

  • 2 st rode ui
  • 1 st galia meloen
  • 1 st komkommer
  • 15 g munt
  • 2 st limoen
  • 4 el olijfolie extra vierge

Aardappelfrittata met balsamico en ui

  • 600 g vastkokende aardappelen
  • 2 st middelgrote uien
  • 2 st knoflookteentjes
  • 6 st eieren
  • 15 g peterselie
  • 40 g boter
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • 1 el balsamicoazijn
  • zout en gemalen peper, milde paprikapoeder, olijfolie extra vierge

Instructies

Bereiding:

  • Zet 12 kleine bordjes klaar.

Garnalen

  • Ontdooi de garnalen in een vergiet met water en verwijder zo nodig het darmkanaal en dep ze droog. Was de koriander en hak fijn en bewaar een beetje voor de garnering. Pers de limoenen uit. Pel de teentjes knoflook en snijd fijn. Doe de koriander, knoflook, honing, ketchup, sambal, Sambuca, limoensap, 2 el olijfolie extra vierge, zout en peper in een schaal. Voeg de ontdooide garnalen toe en laat 15 min. marineren. Bak de garnalen in een grillpan tot ze net roze kleuren.

Salade

  • Pel de uien en snijd ze fijn. Snijd de meloen in 8 parten en verwijder de pitjes, snijd het meloenvlees in blokjes. Was de komkommer, snijd de uiteinden eraf, schil hem, snijd in de lengte in tweeën en schrap de pitjes eruit en snijd in blokjes. Was de munt en trek de blaadjes van de steel en snijd fijn. Rasp zeste van de limoenschil en pers uit. Doe de ui, meloen, komkommer en munt met 4 el olijfolie extra vierge in een schaal en meng goed, breng op smaak met wat zout en peper.

Aardappelfrittata met balsamicoazijn en ui

  • Schil de aardappelen. Kook ze in z’n geheel in weinig water met zout in ca. 15 min. beetgaar. Giet ze af en stoom ze in enkele min. droog. Snijd de aardappel in plakken. Pel de ui en snijd in ringen. Pel en snipper de knoflook. Hak de peterselie fijn. Klop de eieren los met de fijngehakte peterselie, knoflook, snufje paprikapoeder, zout en peper. Verhit de boter in een koekenpan en karameliseer de uienringen 3-5 min.in de suiker en balsamicoazijn en roer tot de suiker is opgelost. Leg de aardappel in de pan, met daarop de gekaramelliseerde ui. Schenk het eimengsel erover, zet vuur laag en bak de frittata 15-20 min. tot de onderkant bruin is. Keer de frittata om met behulp van een deksel en bak de andere kant kort. Snijd de frittata in 12 stukken.

Serveren:

  • Schep op elk bord een beetje salade, plaats er 3 garnalen op. Leg een partje frittata erbij en bestrooi het geheel met een beetje koriander.

Notities

WIJNSUGGESTIE
Quinta das Setencostas Alenquer, Lisboa-Portugal

Maand Menu

Kook Agenda

10 nov Brigade 14
10 nov Brigade 3
11 nov Brigade 10
11 nov Brigade 8
12 nov Brigade 2
13 nov Brigade 7
14 nov Brigade 16

De vereniging

  • Organisatie
  • Kledingvoorschrift
  • Instructies
  • Chefs examen
(c) 2025 Cuisine Culinaire Rijnmond

Waardeer dit recept

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required