Cuisine Culinair Rijnmond

Cuisine Culinair Rijnmond

PASSIE VOOR KOKEN

Menu
  • Home
  • Maand menu’s
  • Bestellijst/barbon
  • Kook agenda
  • Zoeken
Menu

Gerookte en gebakken eendenborst met chutney en salade

Geplaatst op door beheerder

Gerookte en gebakken eendenborst met chutney en salade

Nog geen beoordeling
Gerookte en gebakken eendenborst met chutney en salade
Recept afdrukken
GangTussengerecht
KeukenItaliaans
Trefwoord2025, november
Servings12
AuthorMenucommissie CCR

Equipment

  • Rookoven
  • uitgekookte jampot voor ca. 500 g met deksel

Ingrediënten

Chutney

  • 10 g verse gember
  • 3 st sinaasappels
  • 1 st zure appels Granny Smith
  • 1 st ui
  • 1 tn knoflook
  • 1 st chilipeper
  • 200 g cherrytomaatjes
  • 10 g koriander
  • 100 g bruine basterdsuiker
  • 1 st bio limoen
  • 100 g geleisuiker van Gilse speciaal

Eendenborst

  • 2 st eendenborstfilets à ca. 300 g
  • 200 g rooibosthee

Salade

  • 2 el ongezouten ongebrande cashewnoten
  • 400 g veldsla
  • 2 st mozzarella à 125 g
  • zout en peper olijfolie classico en extra vierge

Instructies

Bereiding:

  • Zet 12 diepe borden klaar. Verwarm de oven voor tot 130 °C (eendenborst).

Chutney

  • Rasp de limoen en pers uit. Schil de gember. Pers 2 sinaasappels uit en bewaar het sap. Ontvlies 1 sinaasappel en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Snijd de chilipepers overlangs en verwijder de pitjes, en snijd in kleine reepjes. Schil de appels en verwijder het klokhuis en snijd brunoise. Hak de ui en de gember fijn, was de cherrytomaatjes en snijd ze doormidden. Hak de koriander van 4 takjes fijn. Pel de knoflookteen en snijd in stukjes. Verhit een beetje classico olijfolie in een koekenpan en bak hierin de ui, knoflook, chilipeper. Voeg limoensap met de limoenzestes, sinaasappelsap en sinaasappelvlees toe en bak 4 min. mee. Breng het mengsel met de geleisuiker aan de kook en laat max. 1 min. flink doorkoken. Schenk warm in een schone jampot, sluit af met deksel en zet in de koelkast.

Eendenborst

  • Snijd de huidkant van de eendenborstfilets kruislings in. Leg op de bodem van de rookoven de rooibosthee. Leg de filets met de huidkant naar boven op het rooster van de rookoven. Verwarm de rookoven 3-4 min op middelhoog vuur. Zodra er rook ontstaat verlaag het vuur. Rook de filets ca 12 min. Verhit in een droge koekenpan en bak de filets eerst op de huidkant. Zorg dat het vet van de huidkant eruit loopt en draai de filets om en bak nog ca 1 min op de vleeskant. Leg de filets in een ovenschaal kruidt ze stevig met zout en peper. En verwarm ze 8-10 min in de 130 °C. Kerntemp 54°C. Haal het vlees uit de oven en dek af met alufolie en laat ca. 2 min rusten. Snijd de filets in 24 dunne plakken.

Salade

  • Rooster de cashewnoten langzaam in een droge koekenpan op halfhoog vuur tot ze goudbruin zijn. Controleer de veldsla op ongerechtigheden. Snijd de mozzarella in kleine stukjes.

Serveren:

  • Leg de veldsla links op de diepe borden. Bestrooi met de cashewnoten en mozzarella. Kruid met zout en peper naar smaak en druppel er extra vierge olijfolie over. Leg daar de plakjes eendenborstfilets op en serveer met een schep chutney over de eendenborst en salade.

Notities

WIJNSUGGESTIE
Barón de Ley Rosado Lágrima, Rioja-Spanje

Maand Menu

Kook Agenda

10 nov Brigade 14
10 nov Brigade 3
11 nov Brigade 10
11 nov Brigade 8
12 nov Brigade 2
13 nov Brigade 7
14 nov Brigade 16

De vereniging

  • Organisatie
  • Kledingvoorschrift
  • Instructies
  • Chefs examen
(c) 2025 Cuisine Culinaire Rijnmond

Waardeer dit recept

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required