CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Hazelnootkoekjes met coquille en gember

Categorie: 
Maand: 

MENU 2014

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Hazelnootkoekjes

  • 75 gram hazelnoten
  • 175 gram volkoren meel
  • 125 gram koude boter
  • 1.5 stuk(s) ei
  • benodigde peper
  • benodigde zout
  • benodigde bloem

Coquilles

  • 24 stuk(s) coquilles
  • 3 eetlepel(s) olijfolie
  • benodigde fleur de sel

Garnering

  • 5 centimeter verse gember
  • 1 stuk(s) limoen
  • 50 gram hazelnoten
  • 1 gram boter
  • 6 eetlepel(s) hazelnootolie
  • 1 stuk(s) limoen (zestes)
  • 12 toefje(s) sla

Hazelnootkoekjes met coquille en gember Werkwijze

Bereiding:

Hazelnootkoekjes

Verwarm de oven voor op 180 °C

Maal 75 g hazelnoten in een keukenmachine tot poeder. Voeg meel, blokjes koude boter, ei zout en peper toe en meng tot een samenhangend deeg. Voeg als het deeg te plakkerig is nog wat bloem toe. Wikkel in plastic en laat een half uur rusten.

Rol het deeg uit en steek er minstens 24 dunne koekjes uit, leg op een beklede bakplaat en bak ze 10 a 15 min in de oven, tot ze goudbruin zijn. Laat afkoelen.

Garnering

Schil de gember en snijd in flinterdunne reepjes. Was de limoen trek zestes van de schil en pers uit

Hak 50 g hazelnoten grof en bak ze in wat boter lichtbruin.

Meng de hazelnootolie met de limoenzestes

Was de sla.

Coquilles

Verhit vlak voor het opdienen de olijfolie in een koekenpan.

Dep de coquilles droog met keukenpapier en bak ze ca. een ½ min per kant tot ze licht goudbruin zijn.

Haal uit de pan en bestrooi met peper en fleur de sel. Bak daarna snel de reepjes gember

Serveren:

Leg in het midden van een bord een toefje sla.

Aan beide zijden een koekje met daarop een coquille en wat gemberreepjes.

Druppel er wat limoenolie over en garneer met de hazelnoten.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen