CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Ananas met witte chocolade-ijs

Categorie: 
Maand: 

MENU 2013

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Ingrediënten

  • 330 mililiter melk
  • 650 mililiter room (400+250 ml)
  • 200 gram suiker
  • 8 stuk(s) eidooiers
  • 250 gram witte chocolade
  • 1 stuk(s) verse rijpe ananas
  • 2 vel(len) filodeeg
  • 20 gram poedersuiker

Ananas met witte chocolade-ijs Werkwijze

Bereiding:

Verwarm in een pan de melk, de 400 ml room, de suiker en de witte chocolade tot 80 ºC en zorg dat de chocolade is gesmolten.

Klop in een grote kom de eidooiers los en voeg hier beetje bij beetje de warme melk, room, etc. aan toe.

Breng alles terug in de pan en verwarm verder op laag vuur tot maximaal 83 ºC zodat de eidooiers de massa kunnen binden.

Laat d.m.v. koud water deze massa snel afkoelen en draai er vervolgens ijs van.

Leg 2 ontdooide vellen filodeeg op een licht ingevette bakplaat en snijd het filodeeg in puntige stukken.

Bespuit het filodeeg licht met bakspray en bestrooi zeer licht met wat korreltjes zout en met de poedersuiker.

Bak dit af in een op 180 ºC voorverwarmde oven gedurende 5 tot 6 min.

Snijd de schil boven, onder en rondom van de ananas. Boor de kern uit de ananas en snijd de ananas in plakjes van 5 tot 6 mm dik of gebruik de ananasboor.

Sla de 250 ml room stijf met een klein beetje suiker en doe in een spuitzak

Serveren:

Leg een plak ananas in het midden van het bord. Leg 1 bolletje chocolade-ijs op de ananas en steek hier 1 of 2 puntjes filodeeg in,

Spuit naast de ananas wat toefjes stijf geslagen slagroom.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen