CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Portobello's gevuld met ham en appel

Categorie: 
Maand: 

MENU 2013

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Ingrediënten

  • 300 gram creme fraiche (200+100 gr)
  • 3 theelepel(s) bouillonpoeder
  • 200 gram ham
  • 3 stuk(s) prei
  • benodigde zout en peper
  • 1 theelepel(s) tijm
  • 300 mililiter droge witte wijn
  • 12 stuk(s) portobello's
  • 2 eetlepel(s) peterselie
  • 300 mililiter appelsap
  • 2 stuk(s) appel, bv Granny Smith

Portobello's gevuld met ham en appel Werkwijze

Bereiding:

Borden voorverwarmen.

Borstel de portobello’s schoon en verwijder de steeltjes. Bewaar deze.

De appels schillen en in kleine stukjes snijden.

Snipper de portobellosteeltjes, de stukjes appel en ham heel fijn en meng de tijm, de fijngesneden peterselie en meng er voorzichtig 200 g crème fraîche er door

Vul de portobellohoedjes hoog op met dit mengsel.

De prei schoonmaken en in dunne reepjes snijden.

Leg de prei op de bodem van een stoommandje, voeg wat peper en zout toe en zet de portobello’s er op.

Doe in de stoompan de wijn, het appelsap en de bouillonpoeder.

Breng het vocht in de stoompan aan de kook. Hang het mandje met de prei en gevulde champignons in de pan en stoom in ca. 10 min gaar.

Serveren:

Verdeel de prei over de borden en zet daar de champignons op. Zet de borden in de warmhoudkast.

Kook het stoomvocht op hoog vuur in, roer er 100 g crème fraîche door en maak af met zout en peper.

Lepel de saus over de portobello’s en prei en serveer.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen