CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Sint-Jacobsnootjes

Categorie: 
Maand: 

MENU 2013

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Vinaigrette

  • 1 eetlepel(s) balsamico
  • 3 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 tenen knoflook
  • benodigde zout en peper
  • benodigde medium sherry

Ingrediënten

  • 1 krop radicchio
  • 24 plak(ken) bacon
  • 30 gram boter
  • 24 stuk(s) Sint-Jacobsnootjes
  • 300 mililiter visbouillon
  • 300 mililiter witte wijn
  • 3 stuk(s) sjalotten
  • 70 gram boter (30+40 gr)
  • 12 stuk(s) zwarte peperkorrels
  • 300 mililiter slagroom
  • benodigde zout en peper

Sint-Jacobsnootjes Werkwijze

Bereiding:

Borden voorverwarmen.

Snipper de sjalotjes zeer fijn en laat ze op een laag vuur in een 30 g boter glazig worden. Plet de zwarte peperkorrels en voeg toe, samen met de bouillon en de wijn, aan de sjalotjes. Laat het vocht tot de helft inkoken.

Zeef het vocht, giet de slagroom erbij en laat nog eens tot de helft inkoken.

Klop er van het vuur af 40 g koude boter door. Breng de saus op smaak met peper en zout.

Houd de saus warm en laat hem niet meer koken.

Vinaigrette

Meng de balsamico en de olijfolie goed door elkaar. Pers de knoflookteen uit en roer door de vinaigrette. Maak op smaak met peper en zout. Voeg eventueel een scheutje medium sherry toe.

Snijd de radicchio in flinterdunne reepjes en maak aan met de vinaigrette en laat intrekken.

Dep de Sint-Jakobsnootjes droog en bestrooi ze met peper en zout.

Bak in een koekenpan, eventueel met een klein beetje boter, de reepjes bacon op een matig vuur bruin en krokant. Leg ze op keukenpapier.

Spoel de pan niet om, maar voeg wat olie toe en bak de Sint-Jakobsnootjes op een tamelijk hoog vuur aan beide zijden mooi bruin.

Serveren:

Schenk de saus over de voorverwarmde borden.

Leg op elk bord 2 Sint-Jakobsnootjes en formeer de reepjes bacon elegant er tussen.

Vervolmaak het bord met een plukje radicchioreepjes.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen