CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Rode poon met ratatouille van gepofte paprika

Categorie: 
Maand: 

MENU 2013

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Rode poon

  • 12 stuk(s) poonfilets met vel van 100 gram
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • 4 tenen knoflook
  • 3 takje(s) tijm
  • 150 gram rucola
  • benodigde olijfolie extra vierge
  • benodigde zout en peper

Paprika s

  • 8 stuk(s) paprika's, gemengd van kleur
  • 5 eetlepel(s) olijfolie
  • 2 stuk(s) uien
  • 7 stuk(s) ansjovisfilets
  • 4 eetlepel(s) kappertjes
  • 2 eetlepel(s) wijnazijn
  • 2 theelepel(s) gedroogde oregano
  • 12 stuk(s) olijven, ontpit

Rode poon met ratatouille van gepofte paprika Werkwijze

Bereiding:

Paprika’s

Verwarm de oven voor op 230 ºC

Leg de hele paprika’s ca. 30 min in de oven tot ze bijna zwart geblakerd zijn

Haal ze uit de oven en stop ze voorzichtig in een plastic zak. Maak de zak goed dicht en laat de paprika’s afkoelen.

Haal de paprika’s uit de zak, verwijder de velletjes en zaadlijsten.

Snijd het vruchtvlees in brede repen en vang het sap zo veel mogelijk op.

Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin op een zacht vuur de, in dunne ringen gesneden, ui en de, in kleine stukjes gesneden, ansjovis ca. 3 min; schep regelmatig om. Voeg de paprika’s en het vocht toe. Leg een deksel op de pan en laat het geheel op een laag vuur ca. 10 min stoven.

Voeg de kappertjes, azijn, oregano en de, in stukjes gesneden, olijven toe.

Strooi zout en peper er over. Proef en breng op smaak.

Rode poon

Verlaag de oventemperatuur naar 130 ºC

Verwijder met een pincettang de graatjes van de visfilets.

Verhit in een anti-aanbakpan de olie en leg de visfilets op hun velkant in de pan.

Bak ze op een matig vuur ca. 3 min, draai ze vervolgens om en haal de pan van het vuur.

Leg de plakjes knoflook, de rozemarijn en tijm bij de vis in de pan.

Zet de pan 5 min in de oven. Bestooi de vis met zout en peper.

Serveren:

Verdeel de gestoofde paprika’s over de voorverwarmde borden en leg er wat rucola op.

Leg de visfilets op de rucola en sprenkel er wat mooie olijfolie over.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen