CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Perentrojka

Categorie: 
Maand: 

MENU 2013

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Perenijs

  • 3 stuk(s) rijpe handperen
  • 150 gram fijne kristalsuiker
  • 1 stuk(s) sap van een citroen
  • 2 stuk(s) eierdooiers
  • 300 mililiter melk
  • 300 mililiter slagroom
  • 200 gram boerenjongens uitgelekt

Peren

  • 12 plak(ken) geitenkaas (rol)
  • 9 stuk(s) rijpe handperen
  • 4 eetlepel(s) pijnboompitten
  • 6 plak(ken) diepvries bladerdeeg
  • 2 stuk(s) losgeklopt eigeel
  • 1 stuk(s) sap van citroen
  • 3 eetlepel(s) suiker
  • 2 theelepel(s) kaneel
  • 200 gram amandelspijs
  • 5 theelepel(s) gepelde pistachenoten
  • 500 mililiter perenijs
  • 150 gram pure chocolade

Perentrojka Werkwijze

Bereiding:

Perenijs

Schil de 3 peren en ontdoe ze van het klokhuis. Hou 12 partjes apart. Pureer de rest van de peren samen met de eierdooiers, de suiker en de helft van het citroensap.

Voeg de melk en de slagroom toe en mix het geheel goed, maar kort.

Doe het geheel in de ijsmachine en draai in 40 – 50 min mooi perenijs. Voeg op het laatst de uitgelekte boerenjongens toe en draai nog even door het ijs.

Peren met geitenkaas

Schil 3 peren en snijd 12 plakken van de breedte van de peer van ca 1 ½ cm dik

Wentel de plakken door het citroensap.

Snijd 12 plakken geitenkaas. Leg de rondjes op de ronde plakken peer.

Plaats de plakjes peer met kaas onder een hete grill tot de kaas begint te kleuren.

Zet de taartjes nog een paar min in een hete oven.

Rooster de pijnboompitten.

Peren met amandelspijs

Laat 6 plakjes bladerdeeg ontdooien, snijd ze doormidden en prik er wat gaatjes in.

Schil 3 peren en snijd ze in schijfjes. Wentel ze door het citroensap.

Verdeel de amandelspijs over de 12 plakjes bladerdeeg. Leg de schijfjes peer op de amandelspijs. Meng de suiker met de kaneel en strooi erover.

Pak de peer in en bestrijk het geheel met eigeel. Bak de taartjes in ongeveer 25 min goudbruin in een voorverwarmde oven van 200 ºC

Hak de pistachenoten grof.

Peren met chocolade

Breek de chocolade in stukjes en laat ze au bain-marie smelten.

Schil 3 peren en snijd in de lengte 4 parten uit een peer. Wentel ze door het citroensap.

Serveren:

Serveer per persoon op drie bordjes:

Op een bordje het peren-geitenkaastaartje gegarneerd met pijnboompitten

Op tweede bordje het peren-amandeltaartje gegarneerd met pistachenoten

Op het derde bordje een partje peerdaarnaast een bolletje perenijs en schenk voorzichtig chocolade saus over de peer.

Direct serveren.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen