CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Salade van geitenkaas en spek met frambozendressing

Categorie: 
Maand: 

Menu 2002

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Dressing

  • 1 deciliter frambozen of kriekbier
  • 3 deciliter olijfolie
  • 1 stuk(s) ui
  • 4 takje(s) peterselie
  • 4 takje(s) tijm
  • 2 theelepel(s) suiker
  • snufje(s) peper & zout
  • 2 stuk(s) stokbroden

Salade

  • 12 plak(ken) Jonge geitenkaas
  • 48 plak(ken) katenspek
  • 6 eetlepel(s) honing
  • 1 krop rucola
  • 1 krop frisée
  • 1 krop lollo rosso

Salade van geitenkaas en spek met frambozendressing Werkwijze

Bereiding:

Pak de geitenkaas in met katenspek (4 plakjes per plak geitenkaas) Leg de ingepakte plakken geitenkaas op een bakplaat en sprenkel over iedere plak ½ eetlepel honing. Zet het geheel ongeveer 5 minuten in een voorverwarmde oven (175º).

Frambozendressing
Snipper de ui en hak de peterselie en tijm fijn. Doe dit in een kom en voeg frambozenbier, suiker, peper en zout toe. Roer met een garde alles goed door elkaar en voeg dan langzaam (druppelsgewijs) de olie toe.

Geef er warm stokbrood bij.

Serveren:

Leg de plakken geitenkaas op de schoongemaakte blaadjes gemengde salade en giet er onderstaande dressing overheen.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen