CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Rode wijn sorbet

Categorie: 
Maand: 

MENU 2013

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Ingrediënten

  • 700 mililiter rode wijn
  • 225 gram suiker
  • 15 gram vanillesuiker
  • 2 stuk(s) kruidnagels
  • 1 stuk(s) kaneelstokje
  • 2 stuk(s) laurierblaadjes
  • 15 stuk(s) jeneverbessen
  • 3 stuk(s) steranijs
  • 2 theelepel(s) gedroogde koriander
  • 1 stuk(s) eiwit
  • 6 stuk(s) verse vijgen

Rode wijn sorbet Werkwijze

Bereiding:

Zet 12 champagnecoupes in de koeling.

Breek het kaneelstokje open. Plet de jeneverbessen en vijzel de steranijs grof.

Doe de rode wijn, suiker, vanillesuiker, kruidnagels, kaneelstokje, laurier,

jeneverbessen, steranijs en koriander in een pan en laat alles ca. 20 min op een laag vuur trekken. Zeef het mengsel door een neteldoek en laat het afkoelen.

Draai er in de ijsmachine sorbetijs van. Voeg na een half uur het

stijf geslagen eiwit toe.

Snijd de vijgen in vieren

Serveren:

Schep 1 of 2 bolletjes rode wijnsorbet in een koude coupe en leg er twee stukjes vijg bovenop.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen