CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Uiensoep van rode uien

Categorie: 
Maand: 

MENU 2002

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Soep

  • 3 fles(sen) abdijbier: bruin of dubbel
  • 1.25 liter runderbouillon
  • 15 stuk(s) rode uien
  • 3 eetlepel(s) tomatenpuree
  • 24 sneetje(s) stokbrood
  • 12 stuk(s) laurierblaadjes
  • 300 gram geraspte oude kaas
  • 12 takje(s) tijm
  • snufje(s) peper en zout
  • 150 gram boter

Uiensoep van rode uien Werkwijze

Bereiding:
Snijd de uien in halve ringen en bak ze samen met de knoflook ongeveer 5 minuten in de hete boter. Voeg tomatenpuree toe en bak even mee. Pas op dat het niet aanbrandt!
Blus af met abdijbier. Voeg de runderbouillon, tijm en laurierblaadjes toe en breng het geheel aan de kook. Houd het ± 1 uur tegen de kook aan, zodat de stukjes ui gaar kunnen worden en de smaak goed in de soep trekt. Leg de stukjes stokbrood met hierop de geraspte kaas in een voorverwarmde oven (180º) en laat dit even gratineren.
Breng de soep op smaak met peper en zout.

Serveren:
serveer met de stukjes stokbrood erop.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen