CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Aardperensoep

Categorie: 
Maand: 

MENU 2012

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Ingrediënten

  • 1100 gram aardperen
  • scheutje(s) citroensap
  • COM_YOORECIPE_UNITS_KLONT boter (flinke)
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 2 stuk(s) flinke ui, fijngesneden
  • 600 mililiter groentebouillon
  • 600 mililiter melk
  • benodigde zout en versgemalen peper
  • 300 mililiter slagroom
  • benodigde versgeraspte nootmuskaat
  • benodigde arachideolie
  • benodigde krulpeterselie

Aardperensoep Werkwijze

Bereiding:

Borstel alle aardperen zorgvuldig schoon en houd een twee grote aard­peren apart om ze te frituren. Schil de rest zorgvuldig en snijd ze in dunne plakken of in blok­jes. Doe ze in een kom water met citroensap om verkleu­ren te voorkomen.

Verhit de boter met de olijfolie in een pan en voeg de ui toe. Smoor ze in een paar min. op laag vuur glazig. Giet de aardpeer af, dep ze droog met keukenpapier of een theedoek en doe ze bij de ui in de pan. Smoor ze 6-8 min. en giet de bouillon en de melk erbij. Breng zachtjes aan de kook, voeg wat zout en peper toe en laat ze in 20 min. gaarkoken.

Schrik niet als de melk gaat schiften, dat komt door het citroensap, maar het komt goed als de soep wordt gepureerd.

Pureer de soep in porties en roer de puree door een fijne zeef om hem helemaal glad te krijgen. Warm de soep in een pan door en voeg de room toe. Breng hem verder op smaak met wat zout, peper en nootmuskaat. Schil de achtergehouden aardperen en schaaf ze in flin­terdunne plakjes, bij voorkeur op een mandoline. Dep ze droog op keukenpapier of een theedoek. Verhit een laagje van 1 cm arachideolie in een pan of een wok. Frituur de plakjes in porties knapperig en goudbruin. Bestrooi ze met wat zout.

Breng de soep extra op smaak met een scheutje ci­troensap.

Serveren:

Serveer de soep in kommen en verdeel er de knapperige plakjes aardpeer en wat krulpeterselie over.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen