CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Appelbol met amandel, geitenkaas en druiven

Categorie: 
Maand: 

MENU 2014

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Ingrediënten

  • 12 plak(ken) diepvries bladerdeeg
  • benodigde bloem
  • 6 stuk(s) appels b.v. cox of elstar
  • 1 stuk(s) citroen
  • 6 eetlepel(s) amandelspijs
  • 400 gram geitenkaas
  • benodigde honing
  • 1 stuk(s) ei
  • 120 gram amandelschaafsel
  • 400 gram pitloze druiven
  • 1 eetlepel(s) boter
  • 1 eetlepel(s) suiker

Garnering

  • 12 stuk(s) frambozen
  • 12 topje(s) munt

Appelbol met amandel, geitenkaas en druiven Werkwijze

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 C°

Verwarm de borden voor

Appelbol

Laat het bladerdeeg ontdooien.

Schil de appels ontdoe ze van het klokhuis en snijd ze horizontaal in vieren (24 plakken).

Smeer in met citroen tegen het verkleuren.

Vul het klokhuisgat met amandelspijs

Leg op 12 appel helften een plak geitenkaas een lepeltje honing en daarna weer een plak appel.

Rol het bladerdeeg iets uit op een met bloem bestoven plank en vouw de gevulde appel er in.

Plak de uiteinden met wat water aan elkaar.

Zet op een beklede bakplaat.

Bestrijk de bovenkant met het losgeklopte ei en strooi er (ongeveer) 20 g amandelschaafsel over. Bak ze in 15 a 20 min goudbruin in de voorverwarmde oven.

Bak in een droge koekenpan de rest van het amandelschaafsel, zet weg.

Halveer de druiven en bak ze in wat boter laat op het laatst een beetje caramelliseren door wat suiker mee te bakken.

Serveren:

Zet de appel in het midden van het bord en leg daar om heen de gebakken druiven.

Bestrooi met het amandelschaafsel en versier de appel met een framboos en een topje munt.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen