CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Gebakken paling met jenever

Categorie: 
Maand: 

MENU 2002

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Paling

  • 2 kilo Paling
  • 3 stuk(s) citroenen
  • 3 deciliter jonge jenever
  • 6 takje(s) tijm
  • 300 gram boter
  • 150 gram bloem
  • 1 bos(sen) dille
  • 1 bos(sen) waterkers
  • snufje(s) peper en zout

Frietjes

  • 2.5 kilo grote binten

Gebakken paling met jenever Werkwijze

Bereiding:

Snijd de paling in stukjes van ± 5 cm en kruid ze met peper, zout en fijngehakte tijm. Haal de palingmootjes door de bloem en bak ze ongeveer 5 minuten in de hete boter. Blus ze af met jenever en citroensap en zet ze 30 minuten in een voorverwarmde oven (180º). 

 

Belgische frieten :

Bereiding:

Schil de aardappels en snijd ze overlangs tot frieten van ongeveer 1 cm dik en 6 cm lang. Spoel ze af met koud water en dep ze droog met een theedoek. 

Verdeel de frieten in 4 porties en bak elk portie ± 6 minuten in de frituur op 160º. Schud de patatten goed uit en laat ze uitlekken op keukenpapier. 

 

Laat het geheel afkoelen en frituur ze vlak voor het opdienen weer per portie in frituur van 180º in ongeveer 3 minuten goudbruin en laat ze even uitlekken boven de frituur. 

De frieten worden het lekkerst wanneer er gebruik gemaakt wordt van palmolie.

Serveren:

Serveren op borden met wat dille takjes, waterkers en natuurlijk Belgische frieten.

Gebakken paling met jenever
Ingrediënten voor 12 personen:

2 kilo paling
3 citroenen
3 dl jonge jenever
6 takjes tijm
300 g boter
150 g bloem
peper & zout

1 bosje dille
1 bosje waterkers

 
Bereiding:

Snijd de paling in stukjes van ± 5 cm en kruid ze met peper, zout en fijngehakte tijm. 

Haal de palingmootjes door de bloem en bak ze ongeveer 5 minuten in de hete boter. 

Blus ze af met jenever en citroensap en zet ze 30 minuten in een voorverwarmde oven (180º). .

Serveren:
Serveren op borden met wat dille takjes, waterkers en natuurlijk Belgische frieten.
Belgische frieten
Ingrediënten voor 12 personen:

2½ kilo grote binten.

 
Bereiding:
Schil de aardappels en snijd ze overlangs tot frieten van ongeveer 1 cm dik en 6 cm lang. Spoel ze af met koud water en dep ze droog met een theedoek. 

Verdeel de frieten in 4 porties en bak elk portie ± 6 minuten in de frituur op 160º. Schud de patatten goed uit en laat ze uitlekken op keukenpapier. 

Laat het geheel afkoelen en frituur ze vlak voor het opdienen weer per portie in frituur van 180º in ongeveer 3 minuten goudbruin en laat ze even uitlekken boven de frituur. 

De frieten worden het lekkerst wanneer er gebruik gemaakt wordt van palmolie.
Serveren:

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen