CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Chocolademousse

Categorie: 
Maand: 

MENU 2002

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Advocaat

  • 2 stuk(s) eierdooiers
  • 0.25 zakje(s) vanillesuiker
  • 25 gram fijne kristalsuiker
  • 60 gram poedersuiker
  • 3 centiliter gecondenseerde melk
  • 2.5 deciliter brandewijn

Mousse

  • 400 gram pure chocolade
  • 6 eetlepel(s) suiker
  • 1.5 deciliter crème de cacao
  • 1 bakje(s) rood fruit
  • 1 fles(sen) spuitbus slagroom
  • 1 liter slagroom

Chocolademousse Werkwijze

Bereiding:


Chocolademousse
Sla de slagroom samen met de suiker op tot yoghurtdikte. Laat de chocolade en de crème de cacao 'au bain marie' smelten. De chocolade mag niet heter worden dan 38º. Spatel de gesmolten chocolade door de geslagen room en laat dit minstens 2 uur opstijven in de koelkast.

Advocaat
Sla de eierdooiers, kristalsuiker en vanillesuiker met een mixer ongeveer 3 minuten op. Voeg de poedersuiker toe en sla dit met de mixer nogmaals 3 minuten op. Voeg de gecondenseerde melk toe en sla dit weer met de mixer 3 minuten op. Voeg de brandewijn toe en sla dit weer met de mixer 3 minuten op. Giet het mengsel in een pan met een dikke bodem op een laag vuurtje en klop het met een garde totdat de advocaat dik en warm is. (niet heet). Zet weg in de koeling.


Serveren:
Leg 3 quenelles mousse stervormig in het midden van een bord. Garneer met rood fruit (aardbeien o.i.d.). Spuit in het midden een toefje slagroom en sprenkel rondom wat advocaat.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen