CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Salade met gegrilde mul en grote garnalen

Categorie: 
Maand: 

MENU 2003

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Mul

  • 12 stuk(s) mulfilets
  • 36 stuk(s) grote garnalen (gepeld)
  • snufje(s) peper en zout
  • blaadje(s) sla, verschillende soorten
  • scheutje(s) maisolie

Dressing

  • 750 gram grote pomodori of vleestomaten
  • 1 deciliter maisolie
  • 1 deciliter blanke natuurazijn
  • 3 tenen knoflook
  • 3 stuk(s) sjalotten
  • 3 eetlepel(s) fijngesneden bieslook
  • snufje(s) peper en zout

Salade met gegrilde mul en grote garnalen Werkwijze

Bereiding:


Dressing 
Snij van 3 tomaten (ontvellen) alleen het vruchtvlees in blokjes, bewaar dit om later aan de dressing toe te voegen. Snij de rest van de tomaten in stukken. 
Doe wat maïsolie in een pan, samen met de knoflook en de sjalot, fruit dit aan en voeg dan de tomatenstukjes toe. Kook dit op een laagvuur tot puree. Wrijf daarna de puree door een zeef.
Voeg de azijn, de olie en de bieslook toe.
Breng de dressing op smaak met peper en zout .
Bewaar de dressing op kamertemperatuur .

Mulfilets
Dep de mulfilets met keukenpapier droog. Bestrijk ze met wat maïsolie en bestrooi ze met peper en zout.
Grilleer ze aan beide kanten gedurende 1 minuut.
Laat de mulfilets doorgaren in een hete oven (180°) in ongeveer 3 minuten.
Grill de garnalen op het laatst en bestrooi ze met peper en zout.


Serveren:
Snij de sla fijn en leg de sla op het midden van de borden, doe de helft van de dressing over de sla.
Leg de mulfilets op de sla en schenk de overige dressing er omheen.
Leg op elk bord 3 garnalen. Garneer met wat stengels bieslook.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen