CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Venkelsoep

Categorie: 
Maand: 

MENU 2012

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Ingrediënten

  • 1200 mililiter kippenbouillon
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 2 eetlepel(s) uien, grof gesneden
  • 1 bolletje(s) knoflook, grof gesneden
  • 3 stuk(s) venkelknollen, grof gesneden (houdt wat mooie stukken plus wat groen apart)
  • 1 theelepel(s) venkelzaad
  • 1 stuk(s) stokbrood (afbakken)
  • 150 gram geitenkaas
  • 4 eetlepel(s) gekookte flageolets
  • benodigde peper en zout
  • benodigde verse Parmezaan

Venkelsoep Werkwijze

Bereiding:

Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem en bak de grof gesneden uien, knoflooktenen, venkelknollen (buitenkant gewoon gebruiken!) en venkelzaad ca 5 min aan ( laat niet bruin worden!)

Nu de bouillon toevoegen en ca 30 min laten trekken en daarna zeven.

Snijd de achtergehouden ( mooie) venkel in dunne reepjes en bak in ca 3 min aan in wat olijfolie samen met de flageolets

Snij 12 plakjes stokbrood en beleg met de geitenkaas. En zet vlak voor het opdienen even onder de grill.

Serveren:

Leg een beetje van de gebakken groenten in de voorverwarmde soepkommen en giet de hete venkelbouillon er over. Leg het gegrilde stukje stokbrood in de soep en rasp er wat verse Parmezaan over.

Tot slot een toefje venkelgroen erbij doen.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen