CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Gevulde lamsschouder

Categorie: 
Maand: 

MENU 2012

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Vinaigrette

  • benodigde naar keuze

Saus

  • 1 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 stuk(s) ui
  • 1 stengel(s) selderij
  • 1 tenen knoflook
  • 1 stuk(s) wortel
  • 150 mililiter lamsfond
  • 150 mililiter rode wijn
  • 1 eetlepel(s) abrikozenjam
  • benodigde zout en peper
  • benodigde afgebluste jus van gebraden lam
  • 1 eetlepel(s) peterselie
  • benodigde maizena om te binden

Ingrediënten

  • 1200 gram ontbeende lamsschouder (vet eraf en bot eruit)

Salade

  • 400 gram gemengde salade

Marinade

  • benodigde ketjap manis, mosterd, knoflooktenen, rozemarijn, tijm, beetje wijn
  • 25 gram gesmolten boter

Garnituur

  • 300 gram flageolets (uit de diepvries, even voorkoken!)
  • 1 stuk(s) ui
  • 100 gram bacon, in kleine blokjes
  • 1 teen knoflook
  • 2 stuk(s) tomaat, fijn gesneden
  • benodigde olijfolie

Vulling

  • 1 eetlepel(s) boter
  • 1 stuk(s) ui, gehakt
  • 1 tenen knoflook
  • 100 gram bleekselderij, fijngesneden
  • 100 gram gedroogde abrikozen, fijngehakt
  • 1 stuk(s) witte boterham
  • 50 mililiter melk
  • 1 theelepel(s) kerrie
  • 1 theelepel(s) korianderzaad (fijnstampen in vijzel)
  • 1 theelepel(s) komijnzaad (fijnstampen in vijzel)
  • benodigde zout en peper
  • 1 stuk(s) losgeklopt ei

Gevulde lamsschouder Werkwijze

Bereiding:

Vulling

Bak de gehakte uitjes en knoflook, voeg de fijngesneden bleekselderij toe, zet het vuur laag en voeg dan de gehakte abrikozen en de kruiden toe

Tot slot de in de melk geweekte witte boterham uitknijpen (deegje) toevoegen en zorgen dat het er goed doorheen mengt. Laat nu afkoelen en voeg als het is afgekoeld het losgeklopte ei toe.

Lamsschouder

Vlees goed met zout en peper bestrooien, vervolgens de vulling er op uitsmeren en dan dichtvouwen en dichtbinden tot een rond taartje.

Alle ingrediënten van de marinade op het vlees smeren. Snijd de knoflooktenen in vieren en prik ze in het vlees (steek eerst een gaatje met een mes), verse rozemarijn en tijm ertussen steken (alleen aan de bovenzijde), Nog wat zout en peper naar smaak er over en alles even laten intrekken

Ondertussen de oven voorverwarmen op 180 C°..De lamsschouder insmeren met olie en dan op een bakblik in ca 90 min garen. (kerntemperatuur 80 C °, dus niet rosé ). Laat nog even nagaren in aluminiumfolie of in oven van ca 50 C°.

Blus de jus af met een beetje wijn en bewaar voor de saus.

Saus

Verwarm de olijfolie. Voeg de niet al te fijn gesneden ui, selderij, knoflook en wortel toe. Evenals de abrikozenjam en wijn. Laat tot de helft inkoken. Op ´t laatst het fond toevoegen en de afgebluste jus en tot slot zeven.

Garnituur

Bak de bacon in de olijfolie ,voeg het uitje met de knoflook toe en stoof gaar met de tomaat en flageolets.

Salade

Maak een vinaigrette naar keuze en serveer de gemengde salade in een schaal op tafel

Serveren:

Snij de lamsschoudertaart in 12 punten en leg de punt in het midden van het voorverwarmde bord. Voeg het garnituur toe en drappeer de saus over het vlees. Plaats de saladeschalen op tafel.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen