CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Avocado met garnalen en citrusvinaigrette

Categorie: 
Maand: 

MENU 2014

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Vinaigrette

  • 1 stuk(s) limoen
  • 1 stuk(s) sinaasappel
  • 1 stuk(s) grapefruit
  • 2 theelepel(s) Dijon mosterd
  • 170 mililiter olijfolie, extra vierge
  • 2 eetlepel(s) honing
  • benodigde peper
  • benodigde zout

Garnalen

  • 24 stuk(s) grote zoutwater garnalen met schil
  • 4 eetlepel(s) arachideolie

Ingrediënten

  • 4 stuk(s) avocado's

Zoete aardappel

  • 2 stuk(s) zoete aardappelen

Avocado met garnalen en citrusvinaigrette Werkwijze

Bereiding:

Avocado´s

Halveer de avocado’s en verwijder de pit en de schil. Snijd een avocado in plakjes en leg deze plakjes op een stuk huishoudfolie naast elkaar in een rechthoek. Bedek de plakjes vervolgens met een stuk huishoudfolie en plet de avocado met bv. de platte kant van een hakmes tot een gelijkmatige rechthoek met een dikte van ca 2 mm. Herhaal deze handeling voor de andere avocado’s. Leg de pakketjes in de diepvries.

Haal voor het opdienen de avocado´s uit de diepvries en snijd ze in 3 rechte langwerpige stukken en laat de plak zonder huishoudfolie ontdooien op het bord.

Vinaigrette (ingrediënten op kamertemperatuur!)

Rasp de schil van de limoen, de sinaasappel en de halve grapefruit. Doe dit in een kom. Pers het sap van de limoen, sinaasappel en grapefruit uit en voeg dit toe aan de rasp. Voeg de mosterd toe en de honing en vervolgens HEFTIG KLOPPEND (gebruik eventueel handmixer) in een dun straaltje de olijfolie. De vinaigrette moet gaan binden.

Maak op smaak met peper en een beetje zout.

Leg kort voor het opdienen de gewassen veldsla in een kom en sprenkel hier wat vinaigrette op en meng met de handen.

Zoete aardappelen

Schil de zoete aardappel en maak met een dunschiller lange slierten.

Bak de slierten kort in de frituur. Laat uitlekken op papier en zout licht.

Garnalen

Verwijder de schil van de garnalen, controleer of darmkanalen verwijderd zijn en bestrooi ze licht met peper en zout. Bak ze in wat olijfolie op hoog vuur tot ze net doorgeslagen zijn. (Ze moeten een stevige beet hebben) Haal uit de pan en houd lauwwarm.

Serveren:

Peper en zout de plak avocado licht. Leg op elke plak avocado een toefje veldsla, 2 garnalen en een toefje zoete krokante aardappelslierten. Schep rondom een beetje citrusvinaigrette.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen