CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Mousse van kippenlevertjes met geroosterd brood

Categorie: 
Maand: 

MENU 2012

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Ingrediënten

  • 500 gram kippenlevertjes
  • 100 gram boter
  • 3 stuk(s) sjalot, gesnipperd
  • 3 eetlepel(s) zoete sherry
  • mespunt(en) gemalen gedroogde chilipeper
  • mespunt(en) gemalen piment
  • 125 mililiter slagroom
  • 24 stuk(s) knapperige toastjes, bv rice toast naturel
  • benodigde augurken, in plakjes gesneden
  • benodigde olijven, gehalveerd
  • benodigde donkerrode cress
  • benodigde zout

Mousse van kippenlevertjes met geroosterd brood Werkwijze

Bereiding:

Snijd de velletjes en eventueel vet van de kippenlevers en snijd de levers in stukken.

Verhit in een koekenpan 50 g boter en fruit hierin de sjalotten in 3 min. glazig.

Voeg de kippenlevers toe en bak ze zachtjes in ca. 10 min.

Voeg de gedroogde chilipoeder en gemalen piment toe. Schep de levers af en toe om.

Laat de levertjes 10 minuten afkoelen.

Schep de levertjes en het kookvocht in de keukenmachine. Voeg, indien nodig, de resterende boter toe en pureer de levertjes.

Klop in een kom de slagroom dik vloeibaar (beslist niet te stijf). Spatel de puree van kippenlevers luchtig door de room. Maak zorgvuldig af op smaak.

Serveren:

Spuit de mousse op de toastjes en versier met wat augurkenplakjes en de gehalveerde olijven en de rode cress.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen