CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Bietjes met pruimen en walnoten gerookte forel en blini's

Categorie: 
Maand: 

MENU 2012

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Blinis

  • 150 gram bloem
  • 0.5 zakje(s) instant gist
  • 2 stuk(s) eieren
  • 150 mililiter lauwwarme melk
  • 50 gram boter
  • benodigde peper en zout

Bietjes met pruimen en walnoten gerookte forel

  • 12 stuk(s) gerookte forelfilet
  • 15 stuk(s) gewelde pruimen zonder pit
  • 90 mililiter wodka
  • 700 gram gekookte, geraspte bietjes
  • 3 tenen knoflook
  • 3 eetlepel(s) olijfolie, extra vierge
  • 125 gram gepelde walnoten, fijngehakt
  • 2 eetlepel(s) balsamicoazijn
  • benodigde gedroogde chilipeper poeder
  • 30 stuk(s) sprieten bieslook
  • 250 mililiter zure room
  • benodigde zout

Bietjes met pruimen en walnoten gerookte forel en blini's Werkwijze

Bereiding:

Blini’s

Zet de warmhoudkast aan op ca 30 °C.

Strooi de bloem in een kom. Voeg de gist, de eieren, de melk en wat zout toe en klop alles met de handmixer tot een glad beslag. Leg een schone theedoek over de kom en laat het beslag op kamertemperatuur ca 1 uur rijzen.(Versnel het proces door beslag in lauwe warmhoudkast van ca 30°C te plaatsen).

Smelt een klontje van de boter in een ruime koekenpan met antiaanbaklaag. Laat op enige afstand van elkaar 4 el beslag in de pan lopen.

Bak de blini’s tot ze bijna droog zijn aan de bovenkant, keer ze en bak de andere kant lichtbruin. Bak op dezelfde manier van de rest van het beslag de blini’s.

Leg de blini’s op een warm bord en houdt ze warm onder aluminiumfolietot ze allemaal gebakken zijn.

Bietjes met pruimen en walnoten gerookte forel

Halveer de pruimen, leg ze in een schaal en schenk de wodka erover. Marineer dit ca. 30 min.

Laat de geraspte bietjes ondertussen in een vergiet uitlekken. Doe de bietjes in een schaal en voeg de klein gesneden pruimen zonder het vocht toe ( bewaar het vocht!) en meng voorzichtig door elkaar.

Pers de knoflooktenen erboven uit. Roer de olie, walnoten en balsamicoazijn, zout en gemalen chilipoeder door de bietjes. Proef en maak dit geheel op smaak en giet er het bewaarde wodka –vocht erbij. Het geheel mag niet te nat worden.

Dek de kom af met vershoudfolie en laat de smaken even intrekken.

Proef opnieuw en vul aan met datgene nodig is om het smakelijk te maken.

Serveren:

Schep het bietjesmengsel in 12 ijscoupesen knip de bieslook grof boven de bietjes.

Leg naast het glas de gerookte forel en knip er wat bieslook overheen en leg de blini er naast.

Roer in een kommetje de zure room met wat zout en peper los en serveer deze bij de bietjes.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen