CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Pittige gorgonzolasoep met kaaskletskop

Categorie: 
Maand: 

MENU 2012

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Ingrediënten

  • 100 gram verse grano pardano, geraspt
  • 2 eetlepel(s) bloem
  • 750 mililiter kippenbouillon
  • 200 mililiter slagroom
  • 250 gram gorgonzola pikante, in blokjes
  • 4 eetlepel(s) bieslook, fijngesneden

Pittige gorgonzolasoep met kaaskletskop Werkwijze

Bereiding:

Roer in een kom de geraspte kaas en de bloem door elkaar.

Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en schep met een theelepel 6 bergjes kaas in de pan. Strijk elk bergje met de achterkant van een lepel tot een dun koekje.

Bak het koekje op middelhoog vuur goudbruin en krokant. Keer het koekje met een dunne spatel en bak de andere kant. Laat afkoelen op een deegrol (om mooie vorm te krijgen). Herhaal dit met de volgende zes bergjes kaas.

Breng in een pan de bouillon met de room aan de kook. Zet het vuur laag, zet de staafmixer in de pan en voeg de gorgonzola stukje voor stukje toe. Breng de soep op smaak met zout en peper.

Serveren:

Schenk de soep in kleine, warme glaasjes of kopjes en strooi de bieslook erover. Serveer de kaaskletskoppen erbij.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen