CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Poires Belle-Helene

Categorie: 
Maand: 

MENU 2012

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Vanille-ijs

  • 1 stuk(s) vanillestokje
  • 350 mililiter melk
  • 5 stuk(s) eierdooiers
  • 120 gram witte basterdsuiker
  • 80 mililiter koffieroom
  • 200 mililiter slagroom

Ingrediënten

  • 600 gram fijne kristalsuiker
  • 3 stuk(s) vanillestokjes, opengesneden, merg eruit geschraapt
  • 6 stuk(s) grote stevige peren, geschikt om te pocheren
  • benodigde gekonfijte viooltjes

Chocoladesaus

  • 400 gram pure chocolade, gehakt
  • 200 mililiter espresso
  • 200 gram fijne kristalsuiker
  • 250 mililiter slagroom
  • 3 eetlepel(s) Poire William

Poires Belle-Helene Werkwijze

Bereiding:

Peren

Doe de suiker met 750 ml water in een pan en roer door met een houten pollepel. Voeg de vanillestokjes, het vanillemerg en de citroenschillen toe en verwarm op laag vuur tot de suiker is opgelost. Draai het vuur iets hoger en laat de siroop 5 minuten zachtjes doorkoken.

Schil en halveer de peren en verwijder het klokhuis. Zet het vuur weer lager, leg de peren in de siroop en kook nog 20-30 min zachtjes, tot ze gaar zijn.

Neem de peren met een schuimspaan uit de pan en leg ze op een schaal.

Vanille-ijs

Het vanillestokje open snijden en met de melk in de pan langzaam aan de kook brengen.
De eierdooiers met de suiker witschuimig kloppen. Het vanillestokje verwijderen en de melk
al roerend op het dooiermengsel schenken. Temperatuur < 82°C.
Alles terug in de pan doen en op laag vuur al roerend laten binden tot het op de achterkant van een lepel blijft liggen (bij te lang koken gaat het schiften).
Van het vuur de koffieroom erdoor roeren en eventueel de vla zeven.
Koel af in een bak met ijswater onder voortdurend roeren (voorkom een vel).
Klop de slagroom op en spatel door de glad geroerde massa tot een homogene massa.
Doe het mengsel in de ijsmachine en draai er ijs van en zet in de vriezer.

Chocoladesaus

Doe voor de chocoladesaus de gehakte chocolade met de espresso en suiker in een steelpan.

Laat de chocolade op laag vuur, onder af en toe roeren, zachtjes smelten. Schenk de room erbij en draai het vuur wat hoger. Voeg, als de saus borrelt en mooi glad is, eventueel de perenlikeur toe. Schenk de saus in een voorverwarmde juskom of serveerkan.

Serveren:

Leg een halve peer op het bord. Schep voorzichtig een bolletje ijs in de ronding en schenk zorgvuldig wat warme chocoladesaus er over. Completeer het geheel met de gekonfijte viooltjes.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen