´╗┐

Selderij salade met gebakken rode mul met frietjes van knolselderij

Categorie: 
Voorgerecht, Vis
Maand: 
April

MENU 2012


Selderij salade met gebakken rode mul met frietjes van knolselderij

Ingredi├źnten

Voor 12 Personen

Frietjes

  • 0.5 stuk(s) knolselderij
  • benodigde arachideolie

Salade

  • 2 stuk(s) handperen
  • 0.5 stuk(s) knolselderij
  • 1 stuk(s) venkelknol
  • 1 stuk(s) citroen, sap
  • 2 eetlepel(s) grove mosterd
  • 6 eetlepel(s) mayonaise
  • 1.5 eetlepel(s) dragonblaadjes, gehakt
  • 12 stuk(s) rode mul filets met vel van ca 50 gram
  • 80 gram veldsla
  • 2 stuk(s) citroenen voor partjes

Selderij salade met gebakken rode mul met frietjes van knolselderij Werkwijze

Bereiding:

Snijd de knolselderij en de peer op een mandoline of de magimix in dunne reepjes (julienne).

Snijd de venkelknol tussen de stelen doormidden en snijd de helften in dunne plakjes (gebruik mandoline of snijmachine).

Maak een dressing door het citroensap de mosterd en mayonaise met een garde los te kloppen in een kom. Schenk er al kloppend in een dunne straal wat olijfolie bij zodat een gebonden dressing ontstaat. Breng op smaak met peper zout en dragon.

Roer de dressing door de gesneden groenten en laat 15 min intrekken

Verhit 5 min voor het uitserveren wat olijfolie in een koekenpan. Bestrooi de mul met peper en zout en bak ze 1 min op de velzijde draai om en bak nog 1 min aan de andere kant.

Snijd heel dunne frietjes van de andere helft van de knolselderij

Bak ze eerst in de wok met arachideolie tot ze beginnen te kleuren. Laat ze afkoelen

Bak ze kort voor h et opdienen nog een keer in de wok en laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met zeezout.

Serveren

Leg in het midden van een bord een toef veldsla, daarop de selderijsalade, daarop de mul en een schijfje citroen. Strooi de frietjes over het geheel.


Terug naar boven