CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Persillade van ham en ei met witte asperges

Categorie: 
Maand: 

MENU 2012

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Asperges

  • 24 stuk(s) witte asperges
  • 4 tenen knoflook
  • 1 stuk(s) citroen, rasp
  • benodigde olijfolie
  • benodigde Parmesaan
  • benodigde nootmuskaat

Persillade

  • 8 blaadje(s) gelatine
  • 600 mililiter kippenbouillon
  • 300 gram boerenbeen/achterham, iets dikker gesneden
  • 30 gram fijngehakte peterselie
  • 18 stuk(s) kwarteleitjes

Persillade van ham en ei met witte asperges Werkwijze

Zet 12 timbaaltjes koud

Bereiding:

Persillade

Week de gelatine 5 min in een kom met ruim koud water.

Breng de bouillon aan de kook, controleer de smaak.( mag best pittig zijn)

Neem de pan van het vuur.

Knijp de gelatine goed uit en los de blaadjes al roerend op in de bouillon.

Zet de pan in een bak met ijswater, roer af en toe zodat de bouillon snel afkoelt.

Snijd intussen de ham in dunne reepjes, of blokjes. Roer, als de bouillon is afgekoeld- maar nog niet stijf is- de ham en de peterselie er door.

Vul de timbaaltjes ongeveer een halve cm. met de gelei en zet ze kort in de diepvries om snel op te stijven.

Controleer na ca. 15 min of de gelei lobbig is leg er 3 halve eitjes in en vul de bakjes verder met de persillade en laat in de koeling opstijven.

Om de persillade uit de vormpjes te krijgen eerst enkele tellen in warm water dompelen en dan voorzichtig met de handen los maken.

Asperges

Schil de asperges snijd de harde onderkant er af en leg ze in een ovenschaal. Sprenkel er flink wat olijfolie over en schep dan alles om met de in plakjes gesneden knoflook en de citroenrasp. Dek af en bak 25-35 min in een voorverwarmde oven van 180 C° tot de asperges zacht zijn. Laat ze afkoelen

Serveren

Stort de persillade in het midden van een bord en drapeer er de asperges omheen

Rasp wat nootmuskaat over de asperges en drappeer er wat krullen Parmesaan over

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen