CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Gehaktstrudel met kwarteleitjes

Categorie: 
Maand: 

MENU 2012

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Ingrediënten

  • 18 stuk(s) kwarteleitjes
  • 600 gram wilde spinazie
  • 16 plak(ken) bladerdeeg

Vulling

  • 200 gram ontbijtspek, in plakjes
  • 1000 gram lamsgehakt
  • 2 eetlepel(s) tijmblaadjes
  • 1 eetlepel(s) fijngesneden munt
  • 1 theelepel(s) cayenne peper
  • 3 stuk(s) eieren (2+1)
  • 4 eetlepel(s) slagroom
  • 6 eetlepel(s) paneermeel
  • benodigde zout en peper

Gehaktstrudel met kwarteleitjes Werkwijze

 

Bereiden:

Kook de eieren ca. 3 min. laat ze onder koud water schrikken en pel ze.

Kook de spinazie ca. 2 min. in kokend water. Spoel ze onder koud stromend water, en laat uitlekken.

Maak 2 rechthoekige lappen van elk 8 plakjes bladerdeeg. Verwarm de oven voor op 225 C°.

Vulling

Bak het ontbijtspek in een droge koekenpan krokant, laat op keukenpapier uitlekken en snijd het fijn.

Meng het spek, het lamsgehakt, tijm, munt, cayennepeper, 2 eieren, slagroom en beschuit.

Maak het mengsel op smaak met peper en zout.

Vorm 2 platte rollen van het gehakt duw in de lengte een gleuf en leg daar in elke rol

9 eitjes. Maak de gleuven dicht.

Leg de goed uitgelekte spinazie op het deeg en daarop de rol gehakt.

Vouw het deeg om het gehakt en plak de naden met water vast.

Leg de strudel met de naad naar beneden op de bakplaat.

Klop een ei los met 2 tl. water en bestrijk hiermee het bladerdeeg.

Bak de strudels ca. 15 min. in de oven van 225 C° en daarna terug naar 170 C°nog ca. 40 min. ( hete luchtoven iets lager.)

Serveren:

Serveer de gehaktstrudel in plakken gesneden.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen