CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Aardappelgratin met spinazie en kaas

Categorie: 
Maand: 

MENU 2012

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Garnering

  • benodigde rode cress

Ingrediënten

  • 1 tenen knoflook
  • 15 gram boter, gesmolten
  • 500 gram spinazie
  • 3 stuk(s) eieren losgeklopt
  • 500 mililiter creme fraiche
  • 250 gram geraspte Gruyere
  • 50 gram verse tuinkruiden zoals, bieslook peterselie of zuring
  • 1 snufje(s) nootmuskaat en cayennepeper
  • 1200 gram vastkokende aardappelen
  • benodigde zout en peper
  • 50 gram gesmolten boter

Aardappelgratin met spinazie en kaas Werkwijze

Oven voorverwarmen op 180 C°

Bereiden:

Vet een grote ovenschaal in met de knoflook en boter.

Kook spinazie tot het geslonken is , hak fijn en druk er zo veel mogelijk vocht uit.

Klop de eieren los met de crème fraïche, roer er de gehakte spinazie en 2/3 van de Gruyere door. Voeg de tuinkruiden toe en breng het mengsel op smaak met nootmuskaat, cayenne en zout en peper.

Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes.

Bedek de bodem van de ovenschaal met een laag aardappelplakjes en verdeel er een lepel van het spinazie mengsel over.

Ga door met laagjes maken, eindig met aardappel.

Strooi de rest van de Gruyere, de tuinkruiden en de gesmolten boter er over en dek de vorm af met aluminiumfolie.

Zet de ovenschaal in een braadslee en giet er zoveel kokend water bij dat hij half onder staat.

Zet in de voorverwarmde oven en laat ca. 1 ½ uur bakken of tot de aardappelen gaar zijn.

Controleer dat door in het midden met een vork te prikken.

Verwijder het folie 15 min voor het einde van de baktijd om de bovenkant een bruin korstje te laten krijgen. Strooi eventueel nog wat extra Gruyére over de schotel.

Serveren:

Snij de gratin in 12 punten en leg de gehaktstrudel ernaast en ganeer met de rode cress.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen