CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Mosselen uit de oven

Categorie: 
Maand: 

MENU 2014

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Mosselen

  • 2000 gram mosselen
  • 1 stuk(s) witerpeen
  • 1 stuk(s) prei
  • 1 bos(sen) selderij
  • 1 stuk(s) ui
  • 700 mililiter witte wijn
  • 2 tenen knoflook

Saus

  • 150 mililiter Nouilly Prat
  • 150 mililiter slagroom
  • 150 mililiter kookvocht van de mosselen
  • 1 stuk(s) kleine afbak stokbrood

Vulling

  • 0.5 bos(sen) peterselie
  • 8 stuk(s) roma tomaten
  • 200 gram Parmezaanse kaas

Mosselen uit de oven Werkwijze

Bereiding:

Verwarm oven voor op 200 C°.

Mosselen

Was de mosselen. Zet een grote pan op het vuur met de witte wijn, de kleingesneden ui, prei, selderij, knoflook en winterwortel. Voeg peper en wat zout toe en laat koken en daarna een tijdje trekken op laag vuur.

Zet het vuur weer hoog en kook de mosselen in dit vocht tot alle schelpen geopend zijn. (6 tot 8 min).

Neem de mosselen uit de schelpen en bewaar de schelpen en bewaar de mosselen in het gezeefde kookvocht. (kunnen ze niet uitdrogen)

Saus

Kook Nouilly Prat, room en 150 ml kookvocht in tot helft.

Vulling

Ontvel de tomaten door ze gedurende enkele minuten in kokend water te dompelen en vervolgens in koud water om ze geheel af te laten koelen.

Snijd de tomaten in vieren en verwijder het zaad. Snijd het vruchtvlees brunoise.

Leg op een bakplaat de helft van de schelphelften en leg in iedere schelp 1 mossel, wat tomatenbrunoise, gehakte peterselie en wat ingekookte saus. Bedek met geraspte Parmezaanse kaas en schuif dit gedurende 10 min in een voorverwarmde oven op 200 C°.

 

Bak ondertussen de stokbroden af.

Serveren:

Leg een aantal mosselschelpen op een bordje en serveer er apart in mandjes wat stokbrood bij.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen