CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Cannelloni van zalm met komkommer

Categorie: 
Maand: 
Mei

MENU 2012

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Ingrediënten

  • 600 gram gerookte gesneden zalm
  • 625 mililiter creme fraiche (500+125)
  • 1 bos(sen) bieslook
  • 1 pot(ten) zalmeitjes
  • 125 mililiter citroenmayonaise (bv D+L)
  • 15 mililiter gembernat
  • 2 stuk(s) komkommer
  • 250 gram bloem
  • 2 stuk(s) eieren
  • 500 mililiter melk

Cannelloni van zalm met komkommer Werkwijze

Bereiding:

Meng de bloem met de 2 eieren en een snuf zout. Voeg, al roerend met een garde, beetje bij beetje, de melk toe.

Bak, onder toevoeging van een klontje boter 6 pannenkoeken in een grote pan met anti aanbaklaag. De pannenkoeken mogen langzaam worden gebakken en wat bleek blijven.

Beleg de pannenkoeken met de gerookte zalm. Smeer hier over een laag crème fraîche en snipper er wat bieslook over.

Rol stevig op en rol de pannenkoek vervolgens in vershoudfolie. Bewaar tot gebruik in de koelkast.

Bewerk met een zesteur de komkommers in de lengte. Maak er plakjes van met de mandoline.

Meng 125 ml citroenmayonaise met 125 ml crème fraîche en maak op smaak met wat peper zout en gembernat.

Serveren:

Haal de vershoudfolie van de 6 pannenkoeken en snijd elke pannekoek in 10 gelijke rondjes.

Leg in het midden van het bord 5 rondjes zalmpannenkoek en daaromheen 15 schijfjes komkommer.

Leg om de andere komkommerschijf een toefje citroenmayo/crème fraîche en een toefje zalmeitjes.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen