CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Romige waterkerssoep met gegrilde coquille

Categorie: 
Maand: 

MENU 2012

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Ingrediënten

  • 3 stuk(s) kleine sjalotten
  • 225 gram boter
  • 9 eetlepel(s) bloem
  • 1500 mililiter kippenbouillon
  • 6 bos(sen) verse waterkers
  • 300 mililiter slagroom
  • 6 stuk(s) coquilles overdwars doormidden gesneden
  • benodigde peper en zout

Romige waterkerssoep met gegrilde coquille Werkwijze

Bereiding:

Snipper de sjalot en fruit deze zachtjes in de boter Voeg de bloem toe en roer glad tot een roux. Laat het mengsel onder voortdurend roeren gaar worden. Zet dan de pan van het vuur. Snijd van de bosjes waterkers alleen de steeltjes af. Breng de steeltjes samen met de kippenbouillon aan de kook. Laat 20 min. zachtjes koken. Voeg nu de waterkersblaadjes toe en kook nog even door.

Dan alles zeven en het gezeefde pureren met de staafmixer.

Zet de pan met de roux op. Voeg de hete kippenbouillon al roerend met een garde toe tot het een gladde soep is. Laat het nu even doorkoken. Voeg daarna de gepureerde waterkers toe. Laat de soep nu niet meer koken. Breng de soep op smaak met peper en zout. Terwijl de soep warm blijft grilt u kort in een hete grillpan de overdwars gesneden coquilles met een klein beetje olijfolie.

Sla de slagroom lobbig.

Serveren:

Neem diepe,voorverwarmde soepborden en schep de soep er in. Leg in het midden de lobbig geslagen room en daarop de gegrilde coquille.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen