CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Soepje met haring, gemarineerde zalm, rode bietjes en witlof

Categorie: 
Maand: 

MENU 2012

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Vulling

  • 2 stuk(s) Granny Smith appelen
  • 1 stuk(s) citroen
  • 2 stuk(s) gekookte rode biet
  • 12 blaadje(s) witlof
  • 1 bos(sen) bieslook
  • 2 stuk(s) sjalotten

Vis

  • 300 gram gemarineerde zalm (graved lachs)
  • 5 stuk(s) Hollandse nieuwe haringen

Soep

  • 150 mililiter mayonaise
  • 100 mililiter visfond
  • 20 gram mosterd
  • 120 gram zure room
  • benodigde zout

Soepje met haring, gemarineerde zalm, rode bietjes en witlof Werkwijze

Bereiding:

Soep

Meng de mayonaise met de visfond, mosterd en zure room tot een “soepje”. Zet koel weg.

Vulling

Schil de appel, snijd in blokjes van ½ cm. en besprenkel met wat citroensap tegen het verkleuren.

Schil de rode biet en snijd in blokjes van ½ cm. Snijd de witlof in reepjes. Snijd de bieslook op 6 cm lengte en hak de sjalot

Vis

Snijd tenslotte de zalm en de haring in stukjes van 1 ½ cm.

Serveren:

Verdeel de koude soep over 12 diepe borden.

Strooi hierover de gehakte sjalot en verdeel de zalm, haring, appel en rode biet over de borden.

Garneer met de witlofreepjes en de bieslook.

 

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen