CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Doperwtensoep met munt

Categorie: 
Maand: 

MENU 2012

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Ingrediënten

  • 3 stuk(s) uien, fijn gesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 4 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 1200 mililiter kippenbouillon
  • 750 gram doperwtjes (van ca 3 kilo verse peulen)
  • 15 stuk(s) muntblaadjes, vers gehakt
  • 1 stuk(s) citroen, geraspte schil
  • 250 stuk(s) schapenkaas van een goede kwaliteit (of feta)
  • benodigde zout en peper

Doperwtensoep met munt Werkwijze

Bereiding:

Fruit de ui en de knoflook in circa 10 min in de olie op laag vuur tot ze zacht, maar niet bruin zijn.

Voeg de bouillon toe en breng de soep aan de kook. Voeg de gedopte erwtjes toe en laat ze 4-5 min meekoken in de soep. Doe de munt en de citroenrasp erbij en pureer de soep kort met een staafmixer zodat deze nog wat structuur houdt. Voeg zout en peper toe.

Serveren:

Verdeel de soep over de voorverwarmde kommen en verkruimel de schapenkaas over de soep.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen