CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Bietjes met amandelsaus en langzaam in olie gegaarde zeebaars

Categorie: 
Maand: 

MENU 2012

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Zeebaars met kruidenolie

  • 12 stuk(s) zeebaarsfilet van ca 80 gram
  • 1000 mililiter olijfolie
  • benodigde grof zeezout
  • benodigde verse kruiden bv half bosje basilicum, peterselie, oregano, lavas en tijm
  • 1 stuk(s) citroen (zestes)

Bietjes met amandelsaus

  • 6 stuk(s) bietjes
  • 250 gram amandelen (zonder vlies)
  • 3 tenen knoflook
  • 5 eetlepel(s) sherryazijn
  • 1 stuk(s) citroen
  • benodigde rucola
  • benodigde olijfolie
  • benodigde zout en peper
  • benodigde medium sherry

Bietjes met amandelsaus en langzaam in olie gegaarde zeebaars Werkwijze

Bereiding:

Bietjes met amandelsaus

Verwarm de oven op 180 C° Was de bietjes en wikkel ze ongeschild in folie. Laat ze in 45 -60 min gaar worden in de oven.

Maak de saus door de amandelen te malen in de keukenmachine. Voeg daar een glas water bij, 5 el sherryazijn, de uitgeperste knoflook en zout naar smaak. Proef de saus en maak af met een scheutje medium sherry.

Laat de tamelijk dikke saus even staan om de smaak te laten intrekken.

Haal de gare bietjes uit de folie en wrijf of trek er de schil vanaf als ze koel genoeg zijn om aan te pakken. En snijd de bietjes dan in plakken.

Zeebaars met kruidenolie

Wrijf de kruiden met wat grof zeezout in een vijzel min of meer fijn.

Schenk er 250 ml olijfolie bij en roer deze kruidenolie om.

Giet een laagje olijfolie in een grote pan. Bestooi de visfilets met zout en peper en leg ze naast elkaar in de pan. Giet er de rest van de olijfolie overheen. Verwarm de olie tussen de 55 en de 60 C° (gebruik een thermometer).

Laat de vis op die lage temperatuur in ca 15 min gaar worden, daarvoor moet de vis geregeld even van de warmtebron afgehaald worden, anders wordt de olie te heet.

Schep de vis uit de pan op een goed voorverwarmde schaal en schenk meteen de kruidenolie eroverheen. Laat even intrekken.

Serveren:

Verwarm de borden voor.

Leg de bietenplakjes op de voorverwarmde borden, druppel er voorzichtig citroensap over en maal er verse peper overheen. Lepel wat van de saus over de bietjes en bestrooi ze met de rucola. Leg daarop de zeebaarsfilet.

Serveer de rest van de saus apart in een kommetje.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen