CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Groene asperges in aardappelcrêpe

Categorie: 
Maand: 

MENU 2014

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Garnering

  • 80 gram gepelde pistache noten

Asperges

  • 36 stuk(s) groene asperges
  • benodigde peper
  • benodigde zout
  • benodigde nootmuskaat

Paddenstoelen

  • 4 takje(s) salie
  • 1 eetlepel(s) boter
  • 250 gram kastanje champignons

Aardappelcrêpe

  • 100 gram bloem
  • 200 mililiter melk
  • 150 gram kruidige aardappelen
  • 250 gram Fontina (zachte,smakelijke Italiaanse kaas)
  • 3 stuk(s) eieren

Groene asperges in aardappelcrêpe Werkwijze

Bereiding:

Warm de borden voor en verwarm de grill voor.

Asperges

Snij het onderste, harde deel van de asperge af en kook ze beetgaar ( schil ze indien nodig).

Maak op smaak met peper zout en nootmuskaat. Houd warm.

Hak de pistache noten en bak ze goudbruin in wat boter.

Aardappelcrêpe

Schil en kook de aardappelen gaar, giet af en pureer ze.

Voeg melk toe en roer het geroerde mengsel door een zeef.

Maak er met de eieren, de bloem en wat zout een glad beslag van.

Zet koel weg.

Bak kort voor het opdienen van het aardappelbeslag in een kleine koekenpan 12 flensjes.

Leg 3 asperges op het flensje, rol op en leg op een bakplaat.

Paddenstoelen

Wok of bak op hoog vuur de grof gesneden paddenstoelen bruin en doe er op het laatst de gesneden salie en zout bij.

Leg op elke crêpe een plak Fontina en laat de kaas onder de salamandergrill in een paar minuten smelten.

Serveren:

Leg de asperges op het voorverwarmde bord en garneer met paddenstoelen en nootjes

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen