CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Fruitsalade met limoen, munt en vanillesiroop

Categorie: 
Maand: 

MENU 2012

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Ingrediënten

  • 250 gram kersen
  • 1 doosje(s) bramen
  • 1 doosje(s) frambozen
  • 1 doosje(s) rode bessen
  • 4 stuk(s) rijpe perziken
  • 4 stuk(s) abrikozen
  • 1 stuk(s) cantaloupe meloen
  • 100 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1 bos(sen) munt, blaadjes geplukt, steeltjes bewaard
  • 2 stuk(s) limoenen
  • 2 stuk(s) vanillestokjes, in de lengte opengesneden, zaadjes eruit geschrapt

Fruitsalade met limoen, munt en vanillesiroop Werkwijze

Bereiding:

Siroop

Breng de suiker en de muntsteeltjes in een kleine steelpan met 500 ml water aan de kook. Draai het vuur uit en voeg de limoenschillen en –sap, de vanillestokjes en de zaadjes toe. Meng alles door elkaar en laat staan om af te koelen.

Maak het fruit schoon en laat het goed uitlekken. Halveer de kersen en verwijder de pit.

Halveer de bramen en verdeel ze met de kersen over een grote schaal.

Halveer de perziken en abrikozen, verwijder de pit, snijd ze in mooie partjes en verdeel ze over de schaal.

Halveer de meloen, schep er de zaadjes uit en gooi ze weg. Houd de meloen boven de schaal en schraap er met een lepel krullen uit.

Zeef de siroop.

Schenk de helft van de siroop over het fruit, dek de schaal af en laat de salade rusten.

 Serveren:

Verdeel de fruitsalade over de borden en serveer de resterende siroop in een kommetje.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen