CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Gebakken tomaten met mozzarella

Categorie: 
Maand: 

MENU 2012

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Mozzarella

  • 600 gram (buffel)mozzarella
  • 8 eetlepel(s) olijfolie extra vierge
  • 2 eetlepel(s) witte balsamico azijn
  • 2 tenen knoflook (geplet) met wat zout
  • 2 stuk(s) sjalotten, fijngesnipperd

Saus

  • 100 gram boter
  • 2 tenen knoflook in vieren gesneden
  • 300 mililiter slagroom
  • 8 eetlepel(s) Parmezaanse kaas, vers geraspt
  • 4 eetlepel(s) bieslook
  • 4 takje(s) basilicum
  • 100 gram mix met pijnboompitten

Tomaten

  • 6 stuk(s) vleestomaten
  • 8 eetlepel(s) polenta
  • 8 eetlepel(s) olijfolie

Gebakken tomaten met mozzarella Werkwijze

Bereiding:

Mozzarella

Meng olijfolie, balsamico, knoflook, fijngesneden sjalot en 2 takjes heel fijn gesneden basilicum peper en zout door elkaar.

Snijd de mozzarella in 24 plakken (of 36) leg ze in een ruime schaal en verdeel de marinade erover.

Tomaten

Snijd de tomaten horizontaal in 4 dikke plakken of 6 (kapjes er af )

Bedek de tomaat met 2 fijngesneden takjes basilicum en polenta

Verhit de olie in een koekenpan bak de tomaten voorzichtig tot ze goudbruin zijn aan beide zijden houd ze warm in een lauwe oven.

Saus

Smelt de boter op middelhoog vuur. Bak de knoflook goudbruin en de boter hazelnootbruin.

Neem de pan van het vuur en verwijder knoflook voeg room toe en laat inkoken tot saus iets ingedikt is. Voeg Parmezaanse kaas, bieslook peper en zout toe.

Serveren:

Verdeel de mozzarella en de gebakken tomaten, om en om in het midden van het bord.

Lepel er wat van de marinade over.

Trek aan beide zijden een streep van de saus.

Garneer met de pijnboompitten mix en de basilicumblaadjes.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen