CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Pittige wortelsoep

Categorie: 
Maand: 

MENU 2012

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Wortelsoep

  • 800 mililiter olijfolie
  • 2 theelepel(s) honing
  • 3 theelepel(s) komijn, gemalen
  • 3 theelepel(s) korianderzaadjes gekneusd
  • 2 stuk(s) kaneelstokjes doormidden gebroken
  • 1500 gram wortels
  • 1000 mililiter smakelijke kippenbouillon
  • 100 mililiter slagroom

Garnering

  • 200 mililiter creme fraiche
  • 3 eetlepel(s) verse koriander

Pittige wortelsoep Werkwijze

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 C°.

Schrap de wortels en snijd ze in stukken van ca. 3 cm.

Meng in een braadslee de olie, honing, komijn, korianderzaadjes, kaneelstokjes, zout en flink wat vers gemalen peper. Voeg de wortels toe en meng alles goed door elkaar.

Rooster alles 60 min tot de wortels zacht zijn en schud tijdens het bakken de braadslee regelmatig heen en weer. Haal uit de oven verwijder de kaneelstokjes en laat iets afkoelen.

Pureer de bouillon en de wortels tot een gladde massa, giet het door een zeef in een schone pan.

Breng zachtjes aan de kook en laat hem 10 min. koken voeg room en eventueel zout en peper toe.

Serveren:

In een klein wijnglas of een espresso kopje en garneren met crème fraîche en verse koriander.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen