CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Gemberparfait, aardbeien in gembersaus en een wafeltje met slagroom

Categorie: 
Maand: 

MENU 2012

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Gember parfait

  • 300 gram gekonfijte gember op siroop
  • 6 stuk(s) eierdooiers
  • 150 mililiter witte wijn
  • 3.5 eetlepel(s) honing
  • 400 mililiter slagroom
  • 5 eetlepel(s) geraspte donkere chocolade 70%

Wafeltje

  • 50 gram bloem
  • 125 gram suiker
  • 50 gram honing
  • 75 gram bloem
  • 1 mespunt(en) zout
  • 1 theelepel(s) gemberpoeder
  • 1 theelepel(s) cognac
  • 250 mililiter slagroom
  • 15 gram vanillesuiker

Aardbeien

  • 750 gram aardbeien
  • 150 mililiter water
  • 3 eetlepel(s) sinaasappellikeur
  • 1 stuk(s) citroen (sap)
  • eetlepel(s) aardappelmeel
  • 4 eetlepel(s) geschaafde amandelen
  • 12 blaadje(s) munt

Gemberparfait, aardbeien in gembersaus en een wafeltje met slagroom Werkwijze

Bereiden

Gemberparfait

Borden koelen.

Laat de gemberbolletjes uitlekken, hak ze fijn en vang het vocht op.

Doe de gembersiroop, wijn, 2 el. honing en de eierdooiers in een kom en zet die in een passende pan met heet water.

Klop het mengsel met de mixer au bain-marie dik en schuimig

Neem de kom uit het water en blijf nog enkele min kloppen laat verder afkoelen.

Klop de slagroom half stijf klop het dooiermengsel nogmaals goed door en spatel ze voorzichtig door elkaar. Roer de gehakte gember en chocolade erdoor.

Schep het mengsel in vormpjes en zet ze ca. 120 min in de diepvries

 Aardbeien

In een sauspannetje gembersiroop met water likeur en citroensap aan de kook brengen. Aardappelmeel met water aanmengen en hiermee de saus binden.

De saus af laten koelen

In een vette koekenpan de amandelen lichtbruin roosteren.

Aardbeien schoonmaken de saus erover schenken en in de koeling zetten.

Controleren op zoetheid

Wafeltjes

Oven voorverwarmen op 200 C°

De zachte boter met 50 g suiker en de warm gemaakte honing mengen

De bloem met zout en gemberpoeder mengen en zeven

Dan om en om met de rest van de suiker en de Cognac door het honingmengsel scheppen.

1 tl beslag op een met bakpapier belegde bakplaat uitstrijken en ca.10 min. in het midden van de oven bakken.

Het wafeltje direct van het blik nemen en met behulp van een steel van een houten lepel oprollen. Wafeltje voor wafeltje bakken tot het deeg op is.

De slagroom met de vanillesuiker stijf slaan en net voor het opdienen de wafeltjes ermee vullen.

Serveren:

Haal de parfait uit de vormpjes (eventueel met behulp van warm water)

Stort ze op het midden van een koel bord

Drapeer de aardbeien er om heen, strooi wat amandelschaafsel over het geheel en maak het af met het slagroomwafeltje en munt.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen