CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Uientaart met Parmezaanroom

Categorie: 
Maand: 

MENU 2015

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Uienvulling

  • 8 stuk(s) rode uien
  • 2 eetlepel(s) balsamicosiroop
  • 2 eetlepel(s) bruine suiker

Parmezaanroom

  • 15 gram boter
  • 2 stuk(s) bosui
  • 250 mililiter room
  • 100 gram Parmezaan, geraspt
  • benodigde peper en zout

Taart

  • 10 plak(ken) bladerdeeg
  • 8 plak(ken) gerookt spek (bacon)
  • 10 takje(s) tijm
  • 1 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 stuk(s) ei

Garnering en dressing

  • 1 stuk(s) krop krulsla
  • benodigde olie en balsamico-azijn
  • benodigde peper en zout
  • benodigde mosterd
  • benodigde gembernat
  • 25 gram Parmezaan, krullen

Uientaart met Parmezaanroom Werkwijze

Bereiding:.

Uienvulling

Doe 2 el olie in een grote koekenpan en bak hierin de in ringen gesneden uien langzaam glazig. Voeg dan 2 el bruine suiker en 2 el balsamicosiroop toe en maak op smaak met peper en een beetje zout. Zet apart.

Taart

Leg 2 x 5 plakjes ontdooide bladerdeeg op elkaar.

Strooi wat bloem op een werkbank en wat bloem op het pakketje bladerdeeg en rol het pakketje uit tot er een ronding van 30 cm uit gesneden kan worden. Herhaal dit met het andere pakketje bladerdeeg.

Snijd bv. met behulp van een ronde vorm van 30 cm. een ronde plak uit het bladerdeeg.

Leg beide ronde vormen naast elkaar op een bakblik (grote oven)

Snijd deze ronde vorm aan de buitenzijde om de 3 cm. steeds 2 cm. in en klap deze stukjes terug zodat er een dikkere rand ontstaat.

Leg nu in het midden (dus tot de dikkere rand) de uienmassa en verdeel hier de in 4 stukjes gesneden plakjes bacon over.

Strooi de helft van de tijmblaadjes over de beide taartjes.

Kwast de rand van het taartje in met het losgeklopte ei.

Bak gedurende 20 min af in de voorverwarmde oven.

Parmezaanroom

Doe in een pannetje de 15 g boter en smoor hier zachtjes de in ringen gesneden bosuitjes in.

Voeg daarna de room en de 100 g geraspte Parmezaanse kaas toe plus de andere helft van de tijmblaadjes.

Laat een beetje inkoken en pureer daarna met de staafmixer. Houd warm.

Dressing

Maak een dressing voor de krulsla van olie, balsamico-azijn, mosterd, gembernat en maak af met peper en zout

Serveren:

Snijd beide taartjes in 6 stukken en verdeel over de voorverwarmde borden en schenk hier de Parmezaanroom over.

Geef er wat toefjes aangemaakte krulsla bij.

 

 

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen