CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Citrusmousse met kersencompote en amandelkoekje

Categorie: 
Maand: 

MENU 2015

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Amandelkoekjes

  • 75 gram boter
  • 110 gram fijne tafelsuiker
  • 1 stuk(s) ei
  • 1 stuk(s) vanillestokje
  • 1 eetlepel(s) amandellikeur
  • 110 gram bloem
  • 2 eetlepel(s) amandelmeel

Citrusmousse

  • 12 stuk(s) eieren (12 eidooiers + 6 eiwitten)
  • 1 stuk(s) limoen (rasp + sap van 0.5 st)
  • 270 gram fijne tafelsuiker
  • 200 mililiter slagroom
  • 4 eetlepel(s) limoncello

Garnituur

  • 50 gram geschaafde amandelen

Kersencompote

  • 400 gram kersen zonder pit op sap
  • 200 gram blauwe bessen
  • 65 gram fijne tafelsuiker

Citrusmousse met kersencompote en amandelkoekje Werkwijze

Bereiding:

Warm de oven voor op 180 °C

Kersencompote

Scheid de kersen van het sap en vang het sap op.

Breng de kersen, blauwe bessen, 65 g suiker en 80 mlkersensap aan de kook en laat het op laag vuur tot de helft inkoken. Laat zo snel mogelijk afkoelen.

Citrusmousse

Doe 12 eidooiers, de geraspte limoenschil van 1 limoenen en het sap van ½ limoen, samen met de 270 g suiker in een sauspan. Verwarm au bain Marie en klop met een garde tot het mengsel dik en glanzend is. Klop het mengsel daarna koud.

Klop 6 eiwitten stijf en klop apart 200 ml slagroom stijf.

Spatel eerst de eiwitten door het dooiermengsel en daarna de room en tot slot de limoncello.

Schep en verdeel eerst de kersencompote over de witte wijnglazen en voeg daarna de citrusmousse toe. Zet direct in de koelkast.

Amandelkoekjes

Bekleed 2 bakplaten met bakpapier.

Klop met een mixer de boter en suiker tot het licht gekleurd en dik is. Voeg het ei, het vanillemerg en de amandellikeur toe en klop alles goed door elkaar. Doe er nu de gezeefde bloem en het amandelmeel door en schep het luchtig door elkaar,

Schep het beslag in een spuitzak met ronde mond en spuit strepen van 6 centimeter, 5 centimeter uit elkaar, op het bakpapier. Strooi de geschaafde amandelen op de beslagrepen.

Bak de koekjes in de oven goudbruin (plus minus 12 min) en laat afkoelen op een rooster.

Serveren:

Serveer de citrusmousse met een amandelkoekje.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen