CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Asperges met sinaasappelsaus

Categorie: 
Maand: 

MENU 2012

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Saus

  • 4 stuk(s) perssinaasappels
  • 300 mililiter witte wijn
  • 1 stuk(s) citroen
  • 50 gram boter
  • 1 eetlepel(s) maizena

Asperges

  • 36 stuk(s) groene asperges

Garnering

  • 150 gram walnoten
  • 6 stuk(s) blaadjes radicchio (rode sla)
  • 12 stuk(s) kwarteleitjes

Asperges met sinaasappelsaus Werkwijze

Bereiding:

Asperges

Snijd ongeveer 5 cm van de onderkant van de asperges. Verwijder met een dunschiller eventueel houterige stukjes schil van de asperge. Kook de asperges in gezouten water tot beetgaar (ca 5 min) en koel af in koud water. Dep de asperges daarna droog en houd ze op kamertemperatuur

Saus

Pers de sinaasappels (300 ml) en voeg de zelfde hoeveelheid witte wijn toe.

Doe een kleine hoeveelheid van dit vocht in een kommetje en voeg hier 1 volle eetlepel maïzena aan toe. Roer dit glad.

Zet intussen de grote hoeveelheid sinaasappelsap en wijn op het vuur en kook in tot de helft.

Maak op smaak met peper en zout en een kleine hoeveelheid citroensap.

Bind de saus met de maïzena en voeg, van het vuur, enige klonten boter toe.

Garnering

Snijd de walnoten grof in stukjes.

Snijd de radicchio blaadjes in julienne

Zet de kwarteleitjes op in koud water en laat het water tot de kook komen gedurende 3 min.

Serveren:

Leg op elk bord 3 asperges. Schep hier de saus over en op de saus de walnoten.

Bedek de onderkant van de asperges met wat radicchio en geef er een gepeld kwarteleitje bij.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen