CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Gebakken grote garnalen en krokante kip

Maand: 

MENU 2012

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Gearomatiseerde olie

  • 120 mililiter arachideolie
  • 30 gram verse gemberwortel
  • 1 stuk(s) spaanse peper
  • 1 stuk(s) citroengras
  • 1 eetlepel(s) kerriepoeder
  • 30 mililiter ZOETE sojasaus
  • 250 mililiter slagroom
  • 125 gram boter

Gelei

  • 25 mililiter gembersiroop
  • 60 mililiter ZOUTE sojasaus
  • 3 gram agar agar
  • 170 mililiter water

komkommerlinten

  • 1 stuk(s) komkomber
  • 90 mililiter rijstazijn
  • 2 stuk(s) limoenen

Ingrediënten

  • 6 stuk(s) kipfilet, met vel
  • 24 stuk(s) zoutwatergarnalen (rauw,diepvries,zonder kop,grootste maat

Komkommerblokjes

  • 1 stuk(s) komkomber
  • 210 mililiter appelciderazijn
  • 25 gram suiker
  • 60 mililiter water

Gebakken grote garnalen en krokante kip Werkwijze

Bereiding:

Gelei

Breng 170 ml water met de gembersiroop, de zoute sojasaus en de 3 g agar agar aan de kook en laat 1 min doorkoken.

Schenk dit mengsel in een laag bakje, zodanig dat er een laag vloeistof van plus minus 5 mm. ontstaat. Laat afkoelen en opstijven in de koeling en snijd er vierkante blokjes van.

Komkommerblokjes

Breng de 210 ml azijn met 60 ml water en 25 g suiker aan de kook tot de suiker is opgelost.

Laat geheel afkoelen.

Schil de komkommer en verwijder de zaadlijsten en snijd de komkommer vervolgens in kleine blokjes van ½ tot 1 cm.

Marineer deze blokjes gedurende 30 min. in de afgekoelde azijnoplossing.

Komkommerlinten

Schil de komkommer en schil vervolgens in de lengte lange linten van de komkommer, tot aan de zaadlijsten.

Schil met een dunschiller 4 stroken schil van 1 van de limoenen en houd deze stroken apart.

Pers de beide limoenen en voeg 90 ml rijstazijn toe aan het limoensap.

Marineer hier de gedurende 10 min de komkommerlinten in.

Gearomatiseerde olie

Doe in een koekenpan de arachide olie en fruit hierin de kleingesneden en van pitjes ontdane spaanse peper, de geschilde en klein gesneden gemberwortel, de klein gesneden citroengrasstengel, de klein gesneden stroken limoenschil en de kerriepoeder.

Temper het vuur, voeg de 30 ml zoete sojasaus toe en laat 10 min trekken. Zeef hierna de olie en laat de olie afkoelen.

Sla de slagroom stijf met een klein beetje zout en peper.

Aromatiseer de slagroom vervolgens met een klein beetje van de gezeefde olie en eventueel nog wat peper, zout.

Bak de kipfilets in de gezeefde olie in een koekenpan en de gepelde rauwe garnalen zachtjes in de roomboter in een andere koekenpan

De kipfilet tot net gaar en de garnalen tot net doorgeslagen.

Serveren:

Snijd de punten van de kipfilet en verdeel de rest in 2 rechthoekige stukken.

Serveer met het krokante vel boven.

Leg op ieder bord: 1 stuk kip, 2 garnalen, 2 quenelles van de stijf geslagen en gearomatiseerde slagroom.

1 lint van komkommer in een rondje en daarbinnen de blokjes komkommer en daar bovenop de blokjes gelei.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen