CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Nagerecht van vruchten en kaas

Categorie: 
Maand: 

MENU 2012

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Garnering

  • 1 stuk(s) citroen
  • 75 gram honing
  • 50 gram olijfolie
  • 12 stuk(s) bieslooksprietjes
  • benodigde peper

Dressing

  • 125 mililiter balsamico azijn
  • 65 mililiter rode wijn
  • 65 mililiter rode port
  • 5 centimeter sinaasappelschil
  • 2 stuk(s) sjalot
  • 1 stuk(s) laurierblad
  • benodigde peper

Vruchten en kaas

  • 2 stuk(s) Cantaloupe meloen (klein)
  • 6 stuk(s) handperen
  • 12 plak(ken) Castelmagno kaas of Pecorino Pastore
  • 12 plak(ken) Formaggio di Fossa of Pecorino Stagionato

Nagerecht van vruchten en kaas Werkwijze

Bereiding:

Dressing

Doe de balsamico azijn, de rode wijn en rode port, samen met het laurierblad, de sinaasappelschil, wat peper en de gesneden sjalotjes in een steelpannetje en verwarm dit, tegen de kook, gedurende 30 min. Zeef het mengsel en laat afkoelen.

Vruchten en kaas

Schil de peren, ontdoe ze van het klokhuis en snijd ze in de lengte in dunne schijfjes( leg ze in het water om verkleuren te voorkomen).

Snijd de meloen in 8 stukken en ontdoe de meloenstukken van hun schil.

Snijd deze stukken eveneens in dunne schijfjes.

Serveren:

Leg, om en om, wat schijfjes peer en meloen op een bord.

Druppel hier wat honing, citroensap, olijfolie en balsamicodressing over en bestrooi HEEL LICHT met zout.

Leg hier bovenop een plakje Formaggio di Fossa en een plakje Castelmagno kaas.

Bestrooi licht met peper uit de molen en maak af met een sprietje bieslook

 

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen