CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Taartje van Blue d'Auvergne en appelchutney

Categorie: 
Maand: 

MENU 2012

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Voor de appelchutney

  • 2 stuk(s) Jonagold appels
  • 2 eetlepel(s) grove mosterd
  • 2 stuk(s) pijpkaneel
  • 200 mililiter milde appelazijn
  • 100 gram geleisuiker
  • 8 stuk(s) steranijs
  • 300 mililiter witte wijn
  • benodigde peper en zout

Ingrediënten

  • 12 blaadje(s) filodeeg
  • benodigde boter
  • 400 gram Blue d'Auvergne

Taartje van Blue d'Auvergne en appelchutney Werkwijze

 

Bereiding:

 

Snij van de geschilde appels blokjes van een halve cm. Smelt vervolgens in een pan met dikke bodem de suiker, tot dat deze geel van kleur is. Voeg de azijn, 100 ml water en de mosterd toe en laat het mengsel onder voortdurend roeren warm worden. Voeg de appel en de rest van de ingrediënten toe en laat dit alles op een laag vuur langzaam sudderen tot een stevige massa. Proef de chutney en voeg eventueel noch wat appelazijn of suiker toe.

 

Verwijder de steranijs en de pijpkaneel.

 

Snij nu van de Blue d'Auvergne eveneens blokjes van een halve cm. Met een warm mes lukt dit makkelijker.

 

Verwarm de oven voor op 180 C°.

 

Snij de velletjes filodeeg driehoeken van vijf cm. Leg ze op een ingevette bakplaat. Bestrijk ze met wat gesmolten boter en bak ze in 10-12 min. af. Af laten koelen op een rooster.

 

Maak nu de taartjes.

 

Serveren:

 

Begin met een driekoekje filodeeg, daarop een schepje chutney dan weer een

 

driehoekje filodeeg en dan de kaas. Maak zo in totaal vijf lagen.

 

 

 

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen