CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Bitterkoekjesijs met ananas

Categorie: 
Maand: 

MENU 2014

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Ananas

  • 1 stuk(s) ananas

Ingrediënten

  • 18 stuk(s) bitterkoekjes (van de banketbakker)
  • 75 mililiter amandellikeur
  • 600 mililiter slagroom
  • 150 gram suiker
  • 2 stuk(s) vanillestokjes
  • 7 stuk(s) eidooiers
  • 1 stuk(s) ei

Saus

  • 150 mililiter ahornsiroop
  • 225 mililiter sinaasappelsap

Chocolade

  • 200 gram witte chocolade
  • 75 gram pure chocolade

Bitterkoekjesijs met ananas Werkwijze

Bereiding:

Bedek 2 rechthoekige plankjes met huishoudfolie. (De plankjes moeten in de lades van de diepvries passen!!)

Bekleed 12 metalen ringen van 6 of 8 cm. aan de binnenkant met een reep bakpapier en zet deze op de plankjes en vervolgens in de diepvries.

Bitterkoekjes

Snijd de bitterkoekjes in kleine stukjes en besprenkel met de amandel likeur.

Klop de 600 ml. room met 75 g suiker en het merg uit de vanillestokjes, bijna stijf.

Bewaar het geheel in de koeling.

 

Klop, met een garde, au bain-marie, de eidooiers, het ei en 75 g suiker schuimig tot 40 C°

Haal de kom van de pan water en klop met een mixer op de hoogste stand tot het koud en luchtig is.

SPATEL voorzichtig de HELFT van de bitterkoekjes, het eimengsel en de slagroom door elkaar. (NIET KLOPPEN).

Schep het mengsel in de koude ringvormen en verdeel de andere helft van de bitterkoekjes over de ringvormen. Zet terug in de vriezer.

Chocolade

Smelt separaat de witte en pure chocolade au bain-marie.

Neem een stuk bakpapier en leg dit vlak op een werkblad. Verspreid met behulp van een spatel de gesmolten witte chocolade over het bakpapier en marmer het vervolgens met de pure chocolade. Laat afkoelen op een koele plaats (niet in de koeling).

Saus

Breng het sinaasappelsap met de ahornsiroop aan de kook en laat inkoken tot een lichte siroop.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen