CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Tartaar van gerookte vis

Categorie: 
Maand: 

MENU 2012

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Blinis

  • 200 mililiter melk
  • 10 gram gist
  • 3 stuk(s) eieren
  • 200 gram bloem
  • 2 eetlepel(s) olie
  • 50 gram gesmolten boter
  • benodigde zout

Tartaar

  • 150 gram gerookte schelvis
  • 150 gram gerookte zalm
  • 150 gram gerookte forel
  • 200 gram kwark
  • 1 stuk(s) sap van limoen
  • 0.5 bos(sen) bieslook
  • 100 gram zalmeieren
  • benodigde zout en peper

Tartaar van gerookte vis Werkwijze

Bereiding:

Blini’s

Scheid de eierdooiers van het eiwit. Bewaar het eiwit. Warm de melk lauw op. Neem van het

vuur en voeg de gist toe. Laat al roerend oplossen. Giet de bloem in een mengkom. Giet de

melk erbij en voeg de eierdooiers toe.

Meng er al kloppend de olie, de gesmolten boter en zout door. Klop het geheel goed op.

Laat ca 60 min rusten om te rijzen op de warmhoudkast.

Klop het eiwit op tot sneeuw en meng voorzichtig door het blinideeg.

Verhit een met olie ingesmeerde braadpan met antibaklaag. Giet er wat deeg in en laat

2 min bakken. Draai de blini om en laat nog 1 à 2 min bakken.

Neem de blini uit de pan en houd warm.

Bak totaal 24 blini’s. ( ca 5 cm doorsnede)

Tartaar

Snijd ¾ van de bieslook fijn.

Hak de verschillende soorten gerookte vis grof met een mes en leg de stukken in een mengkom. Overgiet met het limoensap (voorzichtig!!) en doe vervolgens de kwark en de bieslook erbij. Meng het geheel voorzichtig en breng op smaak met zout en peper.

Dek af met vershoudfolie en zet weg.

Vorm vlak voor het uitserveren met behulp van twee eetlepels mooie quenelles.

Serveren:

Verdeel de blini’s over de borden. Schik een quenelle van de tartaar op de blini’s.

Versier met zalmeieren en bieslooksprieten.

Serveer direct uit.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen