CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Romige kastanjesoep met cantharellen

Categorie: 
Maand: 

MENU 2012

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Ingrediënten

  • 600 gram kastanjes in schil
  • 4 stuk(s) sjalotten
  • 2 tenen knoflook
  • 300 gram cantharellen
  • 75 gram boter
  • 50 gram bloem
  • 1200 mililiter gevogeltebouillon
  • 125 mililiter witte wijn
  • 400 mililiter creme fraiche
  • 3 takje(s) kervel

Romige kastanjesoep met cantharellen Werkwijze

Bereiding:

Verwarm de soepkommen voor. Verwarm de oven voor op 225 C°

Kerf de bruine schil van de kastanjes in en leg ze in een braadslee met 3 à 4 el water.

Zet ze in de oven om ze ca 20 min te poffen.( tot ze openspringen)

Haal ze eruit en verwijder onmiddellijk de bruine dop en het lichtbruine vlies.

Breng ze aan de kook en laat ze langzaam boterzacht koken in ca 30 min. Houd ze apart.

Maak de kastanjes fijn, evenals de kervel.

Pel en snipper de sjalotten en de knoflook.

Maak de cantharellen schoon en verwijder zo nodig de voetjes.

Smelt 50 g van de boter in een diepe pan en roer de bloem erdoor. Laat deze roux op laag vuur 5 min garen.

Roer er nu beetje voor beetje de gevogeltebouillon door en breng het geheel al roerende aan de kook en laat het ca 15 min doorgaren. Zeef de soep en zet apart.

Verwarm de resterende boter en fruit sjalotten, knoflook en cantharellen lichtbruin.

Voeg de wijn en de fijngemaakte kastanjes toe en laat de vloeistof wat inkoken.

Roer dan de soep erdoor en maak af met de helft van de crème fraîche.

Serveren:

Schenk de soep in de voorverwarmde kommen met op elk 1 el crème fraîche en strooi er wat gehakte kervel over.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen